Denizli’de evlerinde kaçak alkol tükettikleri tespit edilen İran uyruklu 4 kişi zehirlenerek kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan 4 kişiden 2’si tedavi gördükleri hastanede yaşamını yitirdi. Hastanede yapılan otopsi sonucu, ölen şahısların yasadışı imalathanelerden temin edildiği değerlendirilen sahte alkolün kullanmaları sebebiyle öldükleri tespit edildi.

İranlı şahısların kaçak alkol sebebiyle hayatını kaybetmesi üzerine, Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, alkolün nereden temin edildiğine ilişkin araştırma başlattı. Kentte bandrolsüz kaçak içki satışı yapmak istedikleri tespit edilen şahıslara yönelik operasyon başlatıldı.

2 BİN LİTRE KAÇAK ALKOL ELE GEÇİRİLDİ

Polis, kaçak alkol nakliyesinin yapıldığı araçlar, imalatın yapıldığı ikamet ve depoların tespit edilmesinin ardından operasyon için düğmeye bastı. İmalathane olarak kullanılan iki eve ve bir depoya eş zamanlı baskın yapan ekipler, şüpheli 6 kişiyi göz altına aldı. Operasyon kapsamında, farklı ebatlarda şişe, bidon ve plastik kaplar içerisinde  toplam 2 bin litreye yakın kaçak sahte alkol bulunarak el konuldu.

DÜDÜKLÜ TENCEREDEN DÜZENEK YAPMIŞLAR

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri eşliğinde yapılan operasyonda, imalathane olarak kullanılan ve sağlıksız koşullarda üretim yapılan yerlerde aramalar yapıldı. Aramalar esnasında, kaçak içki tacirlerinin imalatta kullandığı düzenekte dikkat çekti. düdüklü tencerenin kapakta bulunan tahliye aparatının sökülerek kaçak alkolün damıtılması amacıyla farklı bir düzenek haline getirildiği, yine aynı yerde plastik boru ile düdüklü tencereye bağlanan bir düzenek olduğu ve kaçak alkollerin açıkta bidonlar içerisinde sağlıksız koşullarda yasal olmayan etiket, bandrol ve şişelere huni yardımı ile doldurulduğu görüldü.