Pamukkale ilçesinde kurumların işbirliği neticesinde, muhtarların, okul aile birliklerinin, öğrenci velilerinin, din görevlilerinin, aile sağlığı merkezlerinin ve esnafların desteği ile 2016 yılında Pamukkale’deki okullarda 4 bin 567 ünite kan bağışı yapıldı. 2017 yılında da bu rakamın 5 binin üzerine çıkması bekleniyor.

EV HANIMLARINDAN BÜYÜK DESTEK

Ülke genelinde kadın kan bağışçı oranı %12, Denizli genelinde %18 iken ilçede ev hanımlarının kampanyaya destek vermesi sayesinde bu oran Pamukkale’de %30’lara kadar yükseldi. Aynı zamanda da ev hanımlarının ilk kez kan bağışında bulundukları değerlendirilirken bu oranın 2017 yılında daha da artması bekleniyor.

“GÖNÜLLÜ VE SÜREKLİ BİR BAĞIŞÇIYIM”

İlk kez kan bağışında bulunan bir öğrenci velisi aynı zamanda ev hanımı olan bir kadın bağışçı, “Şu ana kadar hiç kan bağışında bulunmadığım için endişelerim ve korkularım vardı ancak okulumuzda sağlık görevlilerin bilgilendirmesi sayesinde bu korkularımı ve endişelerimi yenerek kan bağışında bulundum” dedi.

“OKULLARIMIZIN BÜYÜK KATKISI VAR”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan; kan bağışı kampanyası sayesinde tüm okullarda kan bağışı konusunda farkındalık yarattıklarını halkın bilinçlendirildiğini, tüm okullarda öğrencisinden velisine, imamından doktoruna, esnafından işçisine her kesimden okullardaki kan bağışına büyük destek geldiğini belirtti.

“TÜM İLÇEMİZ BAĞIŞÇILARINA TEŞEKKÜR EDERİM”

Kan bağışı kampanyası hakkında düşüncelerini dile getiren Kaymakam Hayrettin Balcıoğlu; 2016 yılında 413, 2017 yılında ise 415 ünite kan bağışı yaparak ilçe rekorunu elinde tutan Doğan Demircioğlu Emsan İlkokuluna özel teşekkür ettiğini belirtti. 2016 yılında ilçe okullarında 4.567 ünite kan bağışı yapılmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Özellikle protokol sayesinde ev hanımlarına dolaylı olarakta hiç kan bağışında bulunmayan vatandaşlara ulaşmanın bu protokolün en önemli ayağı olduğunu belirtti. Kan bağışının okullarındaki idarecileri, okul aile birlikleri, Denizli Kızılay Şubesi ve Kan Bağışı Merkezinin gayretleri sayesinde bu noktaya geldiğini belirten Kaymakam Balcıoğlu, emeği geçen herkese teşekkür ederek 2017 yılı sonunda da yeni bir rekora imza atacaklarına inandığını ifade etti.