Denizliaktuel.com - Haber Merkezi

Denizli’de son dönemde iflas erteleme olarak bilinen konkordato ve iflas haberleri gündeme düşmeye devam ediyor. Metal sektöründe Akhan’da faaliyet gösteren ve Mayıs ayında mahkeme kararıyla konkordato talebi kabul görüp 3 geçici mühlet verilen Arden Metal Ltd. Şti’de süreç sonrası mahkeme iflas kararını onadı.

Ülke ekonomisine dışarıdan müdahalelerle başta kur dalgalanması ile başlayan ve ekonomiye yönelik olumsuz girişimlerin etkileri Denizli’de de kendini gösteriyor. Son dönemde bu durumdan etkilenen firmaların bazıları ayakta kalmak, sıkıntıları aşarak normal sürece geri dönmek için mahkemeye başvurarak iflas erteleme olarak da bilinen konkordato talepleri gündeme yansıyor. Olumsuz haberlerde geliyor. Bazı firmalar üretimini durdurarak iflasını açıklıyor.

İflası açıklandı

Bu süreçte Denizli’de iflas eden firmalara bir yenisi daha eklendi. Akhan Mahallesi Ankara Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren Arden Metal Yapı Elemanları, İzalasyon, İnşaat, Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, mahkemeye başvurarak Mayıs ayında konkordato talep etmişti. Mahkemede firmaya 3 ay geçici mühletle bu hakkı tanımış 3 kişilik komiser heyeti atayarak firmayı inceleme altında tutmuştu. Ancak firma sürece daha fazla dayanamadı. Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi, firmaya verilen geçici mühlet kararının kaldırıp,  yeni konkordato talebinin reddi ederek firmanın iflasına karar verdi.