DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, yaptığı yazılı açıklamayla, Denizli’nin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle inanç turizminde önemli yerlere gelebileceğini belirtti. Şen, Hierapolis ve Laodikya'da yapılan kazılarla ortaya çıkan eserlerin kentin inanç turizmi alanında da tanıtılması ve potansiyelinin ortaya çıkarılmasını gerektiğini aktardı.

“AZİZ PHİLİPPUS MEZARI, MERYEM ANA GİBİ ZİYARETÇİ ÇEKEBİLİR”

Denizli’de bulunan Laodikeia, Hierapolis ve Kolossai antik kentlerinin Hıristiyanlık için önemli kentlerden olduğunu vurgulayan Şen, “Her üç kent de kutsal kitapta geçmektedir. Hz. İsa'nın 12 havarisinden biri olan Aziz Philippus'un mezarının Hiearapoliste gün ışığına çıkarılması, B.Constantinus zamanına tarihlenen Laodikya Kilisesinin restore edilip ayağa kaldırılması, Anadolu tarihi, sanat tarihi, mimari önemi kadar, Hıristiyanlık için de önem arz etmektedir. Öyle ki günümüzde de birçok kilise Aziz Philippus bayramını kutlayıp ayin düzenlemektedir. Her yıl 3 Mayıs tarihi Aziz Philippus Bayram günü olarak kutlanmaktadır. Türkiye’de inanç turizminin en iyi örneği Meryem Ana evidir. Denizli olarak bizim de amacımız, Laodikeia kilisesini ve Aziz Philippus mezarını inanç ve hac turizmi kapsamında ziyaret edilebilir bir destinasyon yapmak olmalıdır.

“LAODİKYA KLİSESİ’NİN AÇILIŞINI PAPA YAPSIN”

DENTUROD olarak şehrin inanç turizmi alanında da tanıtılması, pazarlanması ve farkındalığının sağlanması için hazır olduklarını belirten Şen, “Özellikle restorasyonu tamamlanan Laodikeia kilisesinin ibadet edilebilir hale getirilmesi ve bu kilisenin PAPA’lık veya Kardinallik makamlarında tanıtımın yapılması ve açılışının PAPA veya bir kardinal tarafından  yapılmasının sağlanması, bu makamlar tarafından Laodikeia’nın yeniden hac alanı ilan edilmesi, inanç turizminin şehrimize ve ülkemize katacağı değer anlamında, kısa ve orta vadeli hedeflerimiz olmalıdır. Bu sayede ülkemize en az 3 milyon  ilave inanç turistinin geleceğine inanıyoruz” dedi.