PAÜ Maliye Topluluğu’nun, üniversiteden mezun olan ve aynı zamanda kamuda çalışan bireylerle, öğrencileri buluşturarak onların kariyerlerinde daha başarılı bireyler olmasının hedeflendiği etkinliklerde zaman zaman da özel sektör temsilcileri davet edilerek öğrencilerin serbest piyasada girişimci olmaları amaçlanıyor. Topluluk tarafından üç haftada bir düzenlenen ‘Kamu Yarışma Sınavları ve Meslek Buluşmaları’ kapsamında PAÜ İİBF A Blok Konferans Salonu’nda öğrencilerle bir araya gelen DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, özel sektördeki kariyer deneyimlerini paylaştı.

Konferans, Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş’ın açılış konuşması sonrası PAÜ İİBF Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ersan Öz’ün moderatörlüğünde devam etti. Sohbet havasında geçen konferansta Hüseyin Memişoğlu; genel ekonomiden ekonomide gençliğin istihdamına, kamuda ve özel sektörde çalışma koşullarının zorlukları ve cazibesinden Türkiye’nin gelecek konjonktürdeki potansiyel durumuna değin birçok konu konuşuldu.

İŞ ADAMI MI, İŞ İNSANI MI?

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, günümüzde Türkçeye yeni eklenen kavramlardan biri olan “iş insanı” kavramına değindi. Memişoğlu, “1990’lardan öncesinde kadınların iş hayatında çok fazla yer almamasından dolayı ‘iş adamı’ kavramı dilimize yerleşti. Kadınlar doksanlardan sonraki dönemde iş hayatında daha fazla yer almaya başlayınca iş kadınları da olmaya başladı ve böylelikle ‘iş insanı’ kavramı ortaya çıktı. Bazı dernekler yavaş yavaş dernek isimlerindeki ‘iş adamı’ kavramını ‘iş insanı’ olarak değiştiriyor. Doğru olan zaten iş insanı kavramıdır. Bu yüzden kendi adıma, iş adamlığından vazgeçip iş insanı olmaktan memnunum.” dedi.

Etkinlikte iş hayatıyla ilgili deneyimlerinden sıklıkla bahseden Hüseyin Memişoğlu; herkesin kendisine en uygun alanda çalışmasını, bu nedenle bireyin kendisini çok iyi analiz etmesinin önemli olduğunu vurguladı. Bu bilinçle başkasından bir fazla çalışılması gerektiğinin altını çizen Memişoğlu, “Başkasından bir fazla çalışmazsanız, bir başkası sizi geçecektir. Bir başkasından daha çok çalışın” öğütleri ile öğrencilere yol gösterdi.

İlgiyle izlenen konferans öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.