Merkezefendi ilçesi Gümüşçay Mahallesinde düzenlenen açılış törenine; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve diğer protokol üyeleri yer aldı.

Merkezefendi Kaymakamlığı Hükümet Konağının hayırlı olmasını dileyen Vali Hasan Karahan; “Merkezefendi Hükümet Konağı bölgeye gerçekten çok yakıştı ve ayrı bir güzellik kattı.  Zaten Denizli’miz güzeldi ama güzel eserlerle daha da güzelleşiyor. Tabi buna katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bölgenin çevresi çok kısa zamanda daha da güzelleşecek daha da gelişecek. Merkezefendi yine Denizli’nin cazibe sahibi bir ilçesi olmaya devam edecek. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Merkezefendi Kaymakamımız kısa sürede taşınılması için gerçekten gece gündüz çok çaba sarf etti. Merkezefendi ilçemize ve Denizlimize tekrar hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza da hayırlı Ramazanlar ve hayırlı Bayramlar diliyorum” diye konuştu.

Açılışta konuşan Ekonomi Bakanımız Zeybekci Türkiye’nin her yerinde güzel eserler yaptıklarını söyleyerek; “Hizmet edilen bu yerler ne kadar güzel olursa milletin o kadar devletine inancı yüksek olur. Denizli’nin böyle bir ihtiyacı varsa mutlaka yapılacaktır. Aynı şekilde Pamukkale ilçemizde de bu şekilde bir bina planlamamız gerekiyor” diye ifade etti.

Toplam inşaat alanı 8.912 metrekare olan ve bünyesinde 155 kişilik 1 adet konferans salonu ve yemekhane bulunan toplam 5 kattan oluşan Hükümet Konağı; Merkezefendi Kaymakamlığı ve Kaymakamlığa bağlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü birimleri ile vatandaşlarımıza yeni adresi olan Gümüşçay Mahallesi Çiğdem Caddesi No:64 Merkezefendi adresinde hizmet verecek.