Merkezefendi Belediyesi her yaştan Merkezefendililer için sosyal ve kültürel projeler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Merkezefendi’de yaşayan kadınları Karahayıt’a götüren ‘Merkezefendili Kadınlar Ev İşlerine Mola’ projesi bu yıl ‘Hanımlar Karahayıt Gezisi Başladı, Duydunuz mu?’ konseptiyle yeniden start aldı. 2015 yılında başlatılan projenin bu yıl 3.sü gerçekleştiriliyor. 25-45 yaş arası 2 bin kadının yararlanacağı proje 2 ay süreyle devam edecek.

Karahayıt’ta 5 yıldızlı otellerde ağırlanan kadınlar akşama kadar düzel vakit geçiriyor. Otele ulaştıktan sonra güne kahvaltı ile başlayan kadınlar, daha sonra uzman doktorların verdiği termal suyun faydaları ile ilgili hakkındaki konferansa katılıyorlar. Sonrasında ise öğle yemeğine geçen kadınlar müzik eşliğinde gönüllerince eğleniyorlar. Hamam, sauna gibi alanları kullanan kadınlar akşama üzeri ise tekrar Denizli’ye doğru yola çıkıyorlar.

BAŞKAN SUBAŞIOĞLU KAFİLELERİ KENDİSİ UĞURLUYOR

Kafileleri sabah erken saatlerde kendisi uğurlayan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak 2 senedir yapmış olduğumuz projenin bu sene 3. yılındayız. Geçtiğimiz yıllarda ‘Merkezefendili Kadınlar Ev İşlerine Mola’ demiştik, bu sene ‘Hanımlar Karahayıt Gezisi Başladı, Duydunuz mu?’ konseptiyle projemiz devam ediyor. Bu proje bizim için önemli. Biliyorsunuz ki, Merkezefendi Belediyesi’nin sosyal projeler konusunda birçok noktada projesi var. Yaptığımız araştırmalarda maalesef Karahayıtımız ve Pamukkalemizi en başta Denizlililerin çok bilmediği konusunu bize bildiriyorlar. Karahayıt sadece pansiyonlardan ibaret değildir. Termal turizm konusunda Karahayıt olarak çok iyi bir noktadayız. Maalesef üzerinde yaşadığımız değeri bilemiyoruz. Bizde organizasyon şeklinde yapma kararı aldık. Vatandaşlarımız bireysel olarak gitmesin, grup halinde gönderelim belki sesimizi daha fazla duyururuz, belki Karahayıt ve Pamukkalemizi daha iyi anlatırız düşüncesi ile projeyi yaptık” dedi.  Karahayıt gezisine katılan Merkezefendili kadınlar da projeden duydukları memnuniyeti dile getiriyor.