Telefonferans yöntemiyle bir araya gelen İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) yönetimi, koronavirüs nedeniyle yaşanan internet medyasının yaşadığı sıkıntıları masaya yatırdı. Toplantıya İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı ve Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir’in yanı sıra Federasyon Başkanvekili ve Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği Başkanı Sedat Kurt, Federasyon Genel Sekreteri ve İnternet Gazeteciliği Blog Derneği Başkanı Sinan Tunç, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi ve Balıkesir İletişim Derneği Başkanı Ümit Babacan, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, Şanlıurfa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Gülizar Gülebak ve Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanvekili Aydın Güneş katıldı.

İnternet yasası ve internet medyasının yaşadığı ekonomik sıkıntıların gündeme geldiği toplantı sonrası açıklama yapan İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, koronavirüs salgını sürecinde Türkiye’nin yüzde 90’ının haberleri internet medyasından takip ettiğini, sosyal medyada yaşanan bilgi kirliliğinin önüne internet medyasının söyledi.

“Artık dünya eskisi gibi olmayacak. Medya da eskisi gibi olmayacak” diyen Demir, koronavirüs ile birlikte dünyanın yeni bir çağa girdiğinin altını çizerek, “Teknoloji ve internetin önemi koronavirüs süreciyle anlam kazandı. Dünya, teknoloji ve internet çağına ayak uydurdu. Türkiye’nin de bu konuda dünyanın gerisinde kalmaması gerekiyor. Özellikle medyada artık her şey eskisi gibi olmayacak. Bu süreci doğru okuyarak internet yasasının acilen TBMM’ye gelmesi, tüm milletvekillerinin bu sürece destek vermesini istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin geçtiği bu zor süreçte her sektörde olduğu gibi internet medyasının da önemli sıkıntılar yaşadığına vurgu yapan Mesut Demir, “İnternet medyasında yaşanan ekonomik sıkıntılar, beraberinde işsizliği de doğuruyor. Bu süreçte maddi destek paketlerinden internet medyası maalesef yoksun kalmıştır. Türkiye’nin haberleri internet medyasından takip etmesine rağmen internet medyasının destek paketlerinden faydalanamaması, yeni düzenin medyasının görmezden gelinmemesi gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın bu süreçte internet yasası ile ilgili çalışmalarını tamamlayıp acilen TBMM’ye sunmasını, destek paketlerinden internet medyasının da dahil edilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.