AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, kanun teklifleri hakkında açıklama yaparak, “Kamuoyundan gelen yoğun talepler dikkate alınarak Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığımız çalışmalar sonucu TBMM Genel Kurulunda yasalaşan Kanunda vatandaşlarımız, öğrencilerimiz ve iş dünyası adına önemli düzenlemeler yaptık” dedi. Milletvekili Ök; “Getirdiğimiz düzenleme ile Tarım ve Üretici Kooperatiflerimizin başta olmak üzere tüm kooperatiflerin ürünleri kamu kurumları tarafından ihale kanununa tabi olmadan alınabilecek, bu sayede çiftçiler ve üreticiler gibi tarımla uğraşan kooperatif üyelerinin gelirlerinde kayda değer bir artış olmasını bekliyoruz. Ayrıca, bu düzenleme sayesinde ekonomik kalkınma ve gelir dağılımında adaletsizliğin önlenmesi için olmazsa olmazlardan olan kooperatifçilik sistemi daha da güçlenecek, en önemlisi çiftçilerimizin emek ve ürünün gerçek değerinin bulması sağlanacaktır” dedi.

ÖTV İNDİRİMİ ARAÇ PAZARINA OLUMLU YANSIYACAK

Genel Kurulda yasalaşan aynı kanun paketinde araç sahipleri ve araç sahibi olmak isteyenlerin de unutulmadığını ifade eden Ök, “Hurda araçlarda uygulanan ÖTV indiriminin 10 bin TL’den 15 binTL'ye çıkarttık. Söz konusu teşvikin araç pazarına olumlu yansıyacağını ve pazarı hareketlendireceğini düşünüyorum. Yeni araç alacak vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının tüm ihtiyaçlarının ivedilikle karşılanmasına yönelik düzenlemeler ile yeni üniversite kurulması ve madencilik faaliyetlerine destek verilmesi gibi çiftçilere, üreticilere, çalışanlara ve iş dünyasına yönelik önemli düzenlemeler gerçekleştirildiğini ifade eden Ök; “Cumhurbaşkanı onayından sonra yasalaşacak olan bu düzenlemelerin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi