Hayatını çiftçilikle kazanan 86 yaşındaki Mehmet Ali Uyanık, Denizli’de hayırseverlikte yeni bir çığır açtı. Eşiyle birlikte dişinden tırnağından artırarak 1955 yılında Başkarcı’da satın aldığı 6 dönümlük tarlayı 2017 yılında arsa vasfı sayesinde binlerce liraya satan Uyanık, parayı kendine ve ailesine saklamak yerine o dönem hayalini gerçeğe dönüştürmüş ve doğup büyüdüğü topraklara 1 milyon 700 bin lira değerinde Anadolu Lisesi yaptırmıştı. Hayırsever adam bu kez de anaokulu yaptırmak için 800 bin lira bağış yaptı.

Denizli Merkezefendi İlçesi Başkarcı Mahallesinde  eşiyle birlikte toprağı işleyerek çiftçilikle hayatını kazanan ve 86 yaşına giren Mehmet Ali Uyanık, yaptığı hayırseverliklerle herkese örnek olduğu gibi  Denizli’nin gururu oldu. 1955 yılında Başkarcı Mahallesi’nde aldığı 12 dönümlük tarlanın, yasa gereği arsa olarak kabul edilmesinin ardından 6 dönümünü 2017 yılında binlerce liraya satan Uyanık, parayı kendine ve ailesine saklamak yerine o yıl Denizli Valiliğinde yaptığı okul protokolüyle hayalini gerçeğe dönüştürmüştü. Uyanık, yıllarca dişinden tırnağından arttırarak yaptığı birikimlerle aldığı arsanın satışından elde ettiği 1 milyon 700 bin TL’yi 24 derslik olarak yapılan Anadolu Lisesi için bağışlamıştı. Eşi ve kendisinin ismi olan Naile-Mehmet Ali Uyanık Anadolu Lisesi olacak okulun yapımı bitmek üzereyken hayırsever adamdan eğiteme bir destek daha geldi. Doğup büyüdüğü ata toprağına Uyanık, bu kez Denizli Valiliğinde yaptığı protokolle 800 bin lira bağışta bulunup bir Anaokulu yapılmasını sağlayacak.

“ÇOK HEYECANLIYIM”

Anadolu Lisesinin bitmek üzere olduğunu ve okulda ders zilinin çalmasına çok az bir zaman kaldığını hatırlatan Uyanık, “Bu heyecanlı bekleyişin yanında mahallemize bir anaokulu kazandıracak olmanın da sevinci içindeyim” dedi. Hayatı boyunca kurduğu en büyük hayallerine ulaşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu vurgulayan hayırsever Mehmet Ali Uyanık, “Allah’ım imkânı olan herkese okul yaptırmayı nasip etsin” dedi.

“AMCAMIZIN HAYALİ EĞİTİME CAN KATIYOR”

Anaokulu  protokol imza törenine; Vali Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, Hayırseveri Mehmet Ali Uyanık ve torunları katıldı Törende konuşan Vali Karahan “Mehmet Ali Uyanık amcamızla bugün ikinci protokolümüze imza atıyoruz. Kendisi hayata atıldıktan sonra bir hayal kurmuş. Bu hayali ile eğitime ikinci bir değer ve can katıyor. Allah hayırlarını kabul etsin. Herkese Allah nasip etsin” dedi.