MUĞLA (İGFA) - Fethiye'de Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen programa COVID-19 salgını dolayısıyla kısıtlı bir katılım oldu. Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ile THK Fethiye Şubesi Başkanı Mustafa Özkaya'nın yönetim ve denetim kurulu üyelerinin katıldığı kutlama programında çelenk sunumu genç kanatlar üyeleri tarafından yapıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, THK çatısı altında Türkiye’de sportif havacılığın istisnasız tüm branşları ve disiplinlerinin yapıldığını kaydetti. Her yıl THK Havacılık Eğitim Merkezleri başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki havacılık kol ve kulüplerinde, Halk Eğitim Merkezleri’nde ve THK tarafından yurdumuzun çeşitli bölgelerinde açılan bölgesel kurslarda binlerce sporcu yetiştirildiğini söyleyen Özkaya, kurumun aynı zamanda havadan yangın söndürme imkan ve kabiliyetini ülkemize kazandıran ilk ve tek ulusal kurum olduğunun da altını çizdi. Yıllarca bu hizmeti sürdüren THK'nı 1985-2017 yılları arasında 5 bin 697 orman yangınına 25 bin 118 saat uçuş yaparak müdahale ettiğini hatırlatan Özkaya, "Kurum, 6 ton su atma kapasitesine sahip 9 adet amfibik havadan yangın söndürme uçağı ile orman yangınlarıyla mücadeleye yönelik başarılarıyla ülkemiz sınırlarının dışında da takdir toplamıştır. Kurum başta Kıbrıs, Arnavutluk, Libya, İtalya ve Kore’de orman yangınlarına yönelik başarılı ve etkin görevler icra etmiştir. Kurum, 17 adet hava ambulans helikopterleriyle 2013 yılından beri Sağlık Bakanlığı nezdinde yurdumuzun her köşesinde acil hasta ve yaralıları 7/24 en yakın sağlık kuruluşlarına süratle ulaştırmaktadır" dedi.

THK Fethiye Şubesi tarafından organize edilen 96. kuruluş yıldönümü programı, yönetim ve denetim kurulu üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.