İlhan mesajında, "Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi 18 Mart Çanakkale Zaferimizin 108. yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum." ifadesini kullandı.

Açıklamasında, Çanakkale Zaferinin çok zor şartlarda ve üstün özveriyle kazanıldığına vurgu yapan İlhan, "Çanakkale, Mustafa Kemal'in "Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum." sözünü gözlerini bile kırpmadan yerine getiren şehitlerimizin kahramanlık hikayesidir. Fakat, Çanakkale'de on binlerce ecdadımızın bedenlerini siper ederek yazdığı tarihten sadece 3 yıl sonra egemen güçler, bir kişinin imzasıyla, tek bir kurşun bile atmadan boğazı geçip gitti ve İstanbul'u işgal etti. Büyük lider Atatürk Kurtuluş Savaşı'na başlarken bu nedenle "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." dedi. İşte biz de bu yüzden tek adam rejimine karşıyız. Çok yakında egemenlik yeniden kayıtsız şartsız milletin olacaktır.

Valimiz Ömer Faruk Coşkun’un 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı Valimiz Ömer Faruk Coşkun’un 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı

Bu vesileyle, 108 yıl önce bu vatan uğruna hiç düşünmeden canlarını veren şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, tüm halkımızın 18 Mart Çanakkale Zaferini kutluyorum." diye konuştu.