“Bu gecenin kadrini ve kavlini bilmek izzet, itibar ve iffetinin üslup ve usul şartlarını yerine getirmek demektir” diyen Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi: “Bin aydan daha hayırlı olduğu yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de müjdelenen mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmuş bulunmaktayız.

Tan yeri ağarıncaya kadar sürecek selamet ve esenliği yaşayacağız. Nur yağmuruyla, mağfiret, marifet ve mükâfat bolluğuyla inşallah müşerref olacağız. Manevi lütuf ve bereket kapılarının ardına kadar açık olduğu bu müstesna ve muazzez Gece’nin, yolumuzu ve ruhumuzu hidayet ışığıyla buluşturması en büyük dileğimdir. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim bu kutlu Gece’de inmeye başlamış ve yeryüzü böylelikle ilahi nimet ve nurla taltif edilmiştir. Bundan dolayıdır ki, Kadir Gecesi esenlik, huzur ve müjdelerle dolu manevi bir zamanın adı ve mesajıdır. Bu itibarla umutsuzluğa, bezginliğe ve karamsarlığa tüm kapılar sürgülü ve tüm gönüller mesafelidir. Barışın, kardeşliğin ve güzelliğin öğütlendiği; dostluğun, merhametin ve muhabbetin övüldüğü; ayrılığın, nifakın, dargınlığın ve küslüğün reddedildiği kutlu dinimizin buyruklarında ihtiyacımız olan manevi tılsımın varlığı hepimiz için ilahi nimettir. Bugün dualarımızda gözyaşı döken, feryat eden tüm din kardeşlerimiz, tüm muhtaç ve çaresiz insanlar bulunacak; hepsinin esenlik ve refahı için ellerimiz semaya kalkacaktır.

Bu düşüncelerle aziz milletimizin ve Türk-İslam âleminin mübarek Kadir Gecesi’ni içtenlikle kutluyor, aşkla kaldırılan ellerin ve adanmışlıkla çarpan kalplerin eşliğinde yapılan duaların kabul görmesini içtenlikle niyaz ediyorum” diye ifade etti.