“Devletimiz depremin ardından tüm kurumlarıyla çok hızlı bir şekilde seferber olmuştur. Merkez üssü Denizli'mizin Acıpayam ilçesi olan depremde çok şükür can kaybımız yok” diyen Başkan Filiz; “Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden muhafaza eylesin. Denizli’mize ve Acıpayam’ımıza geçmiş olsun” dileklerinde bulundu.

Depremin olduğu ilk dakikalarda hemen deprem bölgesine giderek incelemelerde bulunan ve gece geç saatlere kadar depremden etkilenen mahallelerdeki vatandaşlarla ve evleri hasar görmüş çadırlarda kalan depremzedelerle görüşen Başkan Filiz yaptığı açıklamada devamla şu ifadelere yer verdi:  “Acıpayam ilçemizde yaşanan depremin ardından ilçe merkezinde kurulan kriz merkezine gidip, kriz merkezinin koordinesinde yürütülen çalışmalarla ilgili detaylı bilgi aldık. Devletimiz tüm imkanlarıyla seferber olmuş durumda. Grup Başkanvekilimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Acıpayam Belediye Başkanımız,  Denizli Valimiz ile birlikte, Büyükşehir Belediye, Tarım İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, AFAD, Kızılay yetkilileri ve Kolluk Kuvvetlerimiz ile Acıpayam Kaymakamlığında bir araya gelerek Acıpayamlı hemşerilerimizin yaşanan deprem felaketi nedeniyle mağdur olmaması için yapılan çalışmaları değerlendirdiğimiz istişare toplantısını gerçekleştirdik. Yaşanılan deprem sonrası Acıpayam Devlet Hastanemizi ziyaret ederek, hastanemizde tedbir amaçlı olarak tahliye edilen hastalarımızı ziyaret edip durumları hakkında bilgiler aldık. Gerekli kontrollerin ardından hastalar tekrar binaya alındı, sağlık hizmeti aksamadan sürüyor. Allah’a şükür depremde yaralanmalar ve maddi zarar dışında, can kaybımız yok. Bazı vatandaşlarımızın evleri ve ahırları yıkılmış ve zarar görmüş. Hemşehrilerimiz devam eden artçı depremlerden dolayı evlerine giremiyorlar, rahat uyuyamıyorlar. Biz burada gördüğümüz sorun ve sıkıntıların çözülmesi için yetkililere anında iletiyor ve takipçisi oluyoruz. Deprem olduğu andan itibaren gerekli tedbir ve çalışmalarımızı yaptık. Devlet olarak, halkımızın yanındayız. İhtiyaçları olan her şeyi karşılıyoruz.

Acıpayam ilçemizde Apa, Oğuz, Karahöyük, Ucarı, Yassıhöyük ve Yeniköy mahallelerinde hemşerilerimiz ile bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. İhtiyaçlarını dinledik.  Devletimiz tüm birimleri ile vatandaşlarının huzur ve güveni için gerekeni yapıyor. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun deprem ile ilgili yaptığı açıklamasında da belirttiği üzere Şu anda bütün tespitler yapıldı. Hem Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hem de AFAD'ımız Valiliğimizin koordinasyonunda ortak çalışma gerçekleştiriyorlar. Evlerle ilgili çalışmalar en yakın zamanda başlayacaktır. Depremzede hemşehrilerimizi çadırlarda çok bekletmeyeceğiz. Acıpayam'da yaraların bir an önce sarılması için her ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” dedi.