Demokrasinin ayrılmaz bir unsuru olan medyanın, sağlıklı ve nitelikli bir kamuoyunun oluşmasında çok önemli bir rolü olduğunu dile getiren Milletvekili Ök; "Dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeleri anında kamuoyuyla paylaşan, devletin karar ve uygulamalarının halka aktarılmasının yanı sıra, toplumun da nabzını tutan medya sektörü, demokrasilerin olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Basının özgür ve tarafsız olmadığı bir ülkede gerçek demokrasiden bahsedilemeyeceği gibi, toplumsal kalkınma hızı da düşük olacaktır" dedi.

"Gazeteciler Kamu Vicdanının Sesidir"

Gazetecilerin mesai saati gözetmeksizin, büyük özveri ve fedakârlıkla görevlerini yaptıklarına dikkat çeken Ök; "Görevlerini layığıyla yerine getiren birbirinden değerli gazetecilerimiz, ilkeli yayıncılık anlayışı çerçevesinde olayları tarafsız bir şekilde halka aktarmakta, bir anlamda kamu vicdanının sesi olmaktadırlar. Aynı zamanda halkın doğruları öğrenmesi ve fikir özgürlüğünün hayata geçirilmesinde de büyük rol oynamaktadırlar. Medya güçlü olduğunda, kamuoyunun istek ve talepleri doğru şekilde, doğru yerlere iletilir. Böylece vatandaş ile devlet arasında sağlam bir bağ oluşur” ifadelerini kullandı.

"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun"

Kamuoyunun haber alma ihtiyacını toplumsal sorumluluk ilkeleriyle karşılayan, her şart altında demokratik değerleri koruyan, kişilik haklarına saygı gösteren ve toplum yararını gözeten yayınlarla halkın doğru bilgilenmesine katkı sunan ulusal ve yerel basınımızın kıymetli mensuplarının '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.