Köyceğiz ilçesinde, Belediye, Muğla Yabancılar Derneği ve sivil toplum örgütleri iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlikte 2 bin kişi, bin stantta çeşitli ülkelere özgü kıyafet, içecek, yiyecek, el işi ürünler ile hediyelik eşyaları satışa sundu.

Kış ayının en büyük etkinliği için Denizli’ de dahil olmak üzere İstanbul, Antalya,  Aydın, Kuşadası başta olmak üzere birçok yerden turlarla yerli ve yabancı misafirler Köyceğiz'e geldi. Oluşturulan Noel çadırında, "Noel Baba" kılığındaki kişi çocuklara kitap hediye etti.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Köyceğiz ve çevre ilçelerde yaşayan yerleşik yabancıların inancına göre, aktif derneklerin iş birliğiyle kurulan geleneksel Noel pazarıyla alışveriş imkanı sunduklarını söyledi.

Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu ise etkinliğe her yerden katılım olduğunu dile getirdi.

Etkinlik için turlar düzenlendiğini anlatan Karanfiloğlu, "Bu turlar sayesinde Köyceğiz kış aylarında büyük bir turizm potansiyeline kavuşuyor. Stant açanların birçoğu yerleşik yabancı. Kendi inançlarına göre çeşitli hediyelikler, yiyecek ve içecekleri stantlarda satışa sunuyorlar. Noel pazarıyla bu hoşgörü ikliminin Köyceğiz'de var olduğunu gösteriyoruz. Yerleşik yabancıların, yerli halkla buluşmasını sağlıyoruz"  diye konuştu. (AA)