Konuyla ilgili açıklama yapan Sol Parti İl Başkanı Orhun çoban; “Atalar Mahallesine Saadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu’nda bulunan anaokulunun bahçesine ilçe belediyesi, kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından trafo yapılmasına izin verilmesi çocuklarımızın geleceği için tehlikelidir” dedi.

0-14 yaş arası çocuklar üzerinde yapılan araştırmalarda yüksek gerilim hatlarına 500 metreden yakın mesafede yaşayan çocuklarda  lösemi riskinin 8.8 kat fazla olduğu ortaya çıktığını  dile getiren Çoban; “Çevreye radyasyon yaymakla kalmayıp zaman zaman patlamalara da neden olduğunu biliyoruz. Okulun bahçesine elektrik trafosu yapmak çocukların hayatını riske sokmaktır”  diye konuştu.

“ÖLÜM TEHLİKESİ İBARESİ”

Çoban, çocukların ‘ölüm tehlikesi' ibaresinin olduğu bir trafonun dibinde oyun oynamalarının sağlığı ve güvenliği ile okul kurallarının ihlal edildiği anlamına geldiğini ifade etti. Bu durumun Milli Eğitim Bakanlığının iş sağlığı ve güvenliği genelgesine göre de hukuka aykırı olduğunu dile getiren Çoban; Sol Parti olarak konunun takipçisi olacaklarını söyledi.