Meteoroloji geçtiğimiz hafta il genelinde dolu ve sağanak uyarısında bulunmuştu. Hafta boyunca gerçekleşen yağışlarda pek çok ilçe merkezinde sel ve su baskınları meydana gelmişti. Tarım arazilerinde de pek çok ürün zarar görmüştü. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Tarım Sigortaları Havuzu(TARSİM) yetkilileri sahada hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. Meydana gelen bu yağışların milyonlarca lira zarar verdiği tahmin ediliyor.

“MEVSİMSİZ YAĞIŞLAR ÇOK ZARAR VERDİ”

Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, pek çok ilçe merkezi ve çevre mahallelerde büyük zararlara neden olduğunu belirterek, “Çameli’de 2 kez, Çal ve Çivril’de lokal olmak üzere 1 kez yoğun yağış oldu. Ayrıca Acıpayam’da dolu yağışı nedeniyle karpuz bahçeleri yoğun zarar gördü. Tarım Sigortaları Havuzu ile Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri bu bölgelerde hasar tespiti için rapor tutuyorlar. Merkez ovasında ise mevsimsiz dediğimiz bu yağışlar çok zarar verdi.” İfadelerini kullandı.

PAMUK HASTALANDI

Pamuk ile meyve-sebzelerde hastalık görülmeye başlandığına dikkat çeken Gemici gece-gündüz arası sıcaklık farkının da hastalıkları tetiklediğini söyledi. Gemici “Pamuk arazileri ciddi hasar gördü. Denizli’de 120 bin dekarlık pamuk üretimi var. Yağışlar nedeniyle ve gece-gündüz arasındaki sıcaklık farkından dolayı pamukta bitlenme vb. hastalıklar oluşuyor. Meyvelerde özellikle ayva ve armutlarda ateş yanığı dediğimiz nemden dolayı oluşan hastalıklar meydana geliyor.” dedi.