Pamukkale Belediyesi tarafından, Valilik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi’nin de destekleriyle ilk kez düzenlenen “Pamukkale Spor Oyunları” kortej yürüyüşü ile başladı. Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı önünde başlayan  kortej yürüyüşüne çok sayıda sporcu ile birlikte vatandaşlar da katıldı. Pamukkale Spor Oyunları’nın açılış etkinliklerine Denizli İl Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ile bir çok vatandaş ve sporcular katıldı. Tarihi ve doğal güzelliğin başkenti olan Pamukkale’de Cumhuriyet Bayramı coşkusunu da içinde taşıyan Pamukkale Spor Oyunları’na vatandaşların ilgisi oldukça yoğundu. Genç, yaşlı, sporu seven vatandaşların katılımıyla gerçekleşen Pamukkale Spor Oyunları’ açılış etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.  Forum Çamlık önüne kadar devam eden kortej yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleşti.

PANELDE ÜNLÜ İSİMLER

Pamukkale Spor Oyunları’nın kortejinin ardından ünlü isimlerin katıldığı panel yapıldı. Panelde sunuculuğu Merve Toy’un yaparken Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin etkinlikle ilgili detaylı bilgiler aktardı. Panelde  milli karateci Serap Özçelik, genç oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu, eski milli basketbolcu Tutku Açık ve eski milli atlet Halil Akkaş Pamukkale Spor Oyunları ile ilgili olarak görüşlerini açıkladılar. Milli sporcular Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e gençleri sporla buluşturduğu için teşekkür ederek, etkinliği gelecek yıllarda tekrarlanmasını istediler. Ünlü isimler Türkiye genelinde bu kadar kapsamlı bir spor etkinliğinin yapıldığına şahit olmadıklarını belirterek, Pamukkale’nin tarihi güzelliğinin sporla buluşturulmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

BAŞKAN GÜRLESİN: “ULUSLARARASI OLACAK”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise Pamukkale’nin güzelliğini sporla buluşturmak için böyle bir organizasyon yaptıklarını belirterek, “Cumhuriyet bayramı coşkusunu bu tarzda bir etkinlikle yaşatmak istedik. 3 gün sürecek olan etkinliklerimizde 5 dalda ödüller verilecek. 9 ayrı branşta ise etkinlikler yapılacak. Biz bu etkinliğimizi gençlerimize karnaval havası yaşatmak istiyoruz. Pamukkale’nin güzelliğini sporla bütünleştirerek  ülke genelinde ve dünya genelinde tanıtım imkanı sağlayacağız.  Biz bu etkinliğimizle her kesimin spor yapmasını sağlamak istiyoruz. Asıl hedefimiz ise bu etkinliğimizi uluslar arası hale getirmek. Gelecek yıllarda bu hedefimize ulaşmak istiyoruz. Tüm halkımızı Cumartesi ve Pazar günü devam edecek olan etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.

TOPUKLU AYAKKABILAR YARIŞMASI

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale, başta Türkiye olmak üzere, Denizli ve Pamukkale İlçesi’nin adının dünyaya duyurulması noktasında önemli katkı sunacak olan projelerden biri olan Pamukkale Spor Oyunları kortej yürüyüşü ardından Forum Çamlık AVM’de, kadınları spora çekmek amacıyla Topuklu Ayakkabılar Yarışması düzenlendi. Kadınlar arası topuklu ayakkabı ile 50 m parkurlu yarışa 15 kişi katıldı. Ünlü sunucu Merve Toy’un da katıldığı topuklu ayakkabılar yarışmasında birinci gelen Ceren Kartan birinci olurken, Şengül Soydan ikinci, Aslıhan Açıkgöz ise üçüncü oldu. Bu ilginç yarışmada dereceye girenlere Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin tarafından çeşitli hediyeler verildi.  Forum Çamlık AVM’de, 5-12 yaş grubu çocukların katıldığı ‘Minik Ayaklar Yarışı’ da renkli görüntülere sahne olurken, izleyicilerden büyük alkış aldılar. Heyecanlı geçen Minikler Ayaklar Yarışı’na katılan tüm çocuklara çeşitli hediyeler verildi.