Engellilerin her zaman destekçisi olan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, birçok başarı mucizesine şahit oluyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak da engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak projeler belediyemizin önceliklileri arasındadır. Kimsenin gelecekte engelli olmayacağının garantisi yok. Sosyal belediyecilik anlayışı gereği de ihtiyaç sahibi engellilerimizin elinden her zaman tutuyoruz. Tutmaya da devam edeceğiz” dedi.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN HER ZAMAN DESTEKÇİSİYİZ”

 “Kurulduğumuz günden bu yana engellilerimizin engelini ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalar yapıyoruz” diyen Başkan Gürlesin, “Hayata geçirdiğimiz tüm projelerde engelli vatandaşlarımızın uyumu noktasına her zaman dikkat ediyoruz. Bedensel engelli vatandaşlarımız için tekerlekli sandalye, yatalak hastalarımız için hasta yatağı, görme engelliler için de konuşan saat ve baston gibi imkânlar sağlıyoruz. İşitme engelli vatandaşlarımızın engelini aşmalarına katkı sağlamak amacıyla ücretsiz işaret dili kursları düzenliyoruz. Yine belediyemiz ve İŞKUR işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Engelliler Üretiyor; Turizme Katkı Sağlıyor’ projesi ile engellilerimiz dekoratif şişe, ahşap boyama, tabak boyama, seramik, polyester boyama, keçe yapımı, takı tasarım, kokulu taş gibi ürünlerin yapımı noktasından kurslarımız devam ediyor. Ayrıca, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, engellilere verdiğimiz desteğin en iyi göstergesinden biridir. Tüm bunlarla beraber Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi’miz bünyesinde Kent Konseyi Engelliler Meclisimizi oluşturduk. İlçemizde engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak adına daha neler yapabilir noktasında da çalışmalarımız devam ediyor. Bu vesileyle de tüm engellilerimizin bu özel gününü kutluyorum” dedi.

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NE YAKIŞIR ETKİNLİKLER VAR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, her yıl bu özel güne yakışır anlamlı ve farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Bu yıl da farkındalık oluşturmak adına Pamukkale Belediyesi olarak Kent Konseyimiz ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi’mizle birlikte 1 Aralık ve 2 Aralık’ta bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Bu yılki etkinliklerimizde, hafta sonumuzu belediyemizde çalışan engelli personelimizle, kent konseyi engelli meclisi üyelerimizle, tekerlekli sandalye basketbol takımı oyuncularımızla, engellilerimiz adına çalışan vakıf ve STK’larımızla birlikte geçireceğiz. Balon uçuşu, kahvaltı, Kocaçukur-Karahayıt-Pamukkale travertenleri-müzeleri kapsayan kültür gezisi ile birlikte mega projemiz olan Seyir Tepesi gezisi yaparak, günün anısına orada fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Son olarak hep birlikte 2 Aralık 2018 Pazar günü saat 14.00’te Hasan Güngör Spor Salonu’nda gerçekleşecek Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’mızın Genç Efeler Spor Kulübü ile olan maçta takımımızı destekleyeceğiz. Tüm bu etkinliklerimizle birlikte, “Engelliler Üretiyor; Turizme Katkı Sağlıyor” projemiz kapsamında kursiyerlerimizin yaptığı ürünler, hediyelik eşyalar Forum Çamlık’ta vatandaşlarımızın beğenisine sunulacak” dedi. Gürlesin, “Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerinin en büyük göstergesi. Tek ihtiyacımız hissedebilmek. Kendimizi bir nebze de olsa onların yerine koyabilmek” diyerek tüm Denizlilileri maça davet etti.