Pamukkale'de turizmi ve sosyal yaşamı geliştirmek amacıyla DEGİAD tarafından düzenlenen "DEGİAD Yaşayan Pamukkale Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması’’ sonuçları belli oldu. Profesyonel kategoride 48, öğrenci kategorisinde 3 olmak üzere 51 proje değerlendirmeye girdi. 15 Mayıs tarihinden bu yana yapılan değerlendirmeler sonucunda dereceye giren projelere ödülleri verildi. Ödül törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, DEGİAD Yönetim Kurulu ile yarışmaya katılan proje sahipleri ile öğretim görevlileri katıldı.

Törende konuşan DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, turizm potansiyeli yüksek olan Pamukkale'nin doğru şekilde değerlendirilemediğini söyledi. Urhan, "Pamukkale Spa turizmi yapılabilen, Türkiye'de ve dünyada eşi benzeri olmayan bir görsele sahip olan, termal turizme sahip, Hristiyan alemi için önemli olan antik kentlere sahip bir bölgedir. Tüm bunlara rağmen gelen 1 Milyon 200 bin turisti biz orada tutamıyoruz. Kalanlar da bir gün kalıp gidiyor. Çağdaş turizmden uzakta. Bu yüzden biz uygulanabilir bir proje hazırlamak istedik ve ulusal bir yarışma düzenlemeyi planladık. Dilerim şehrimiz için hayırlı olur." ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Deveci de Denizli'nin potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, "Şehrimizde 19 tane antik kent vardır. Hem yaz hem de kış turizmine uygun pek çok tarihi, doğal ve kültürel değerlerimiz var. Tabi bunu değerlendirmekte sıkıntılarımız var. Bu proje kapsamında düşündüğümüzde DEGİAD'ı yaptığı bu çalışmadan dolayı kutluyorum" dedi. Konuşmaların ardından  proje ortakları ile ilkokul ve ortaokul düzeyinde ödül alan öğrencilere ödülleri verildi. Proje jürilerinin değerlendirme konuşmaları sonrasında ödül alan proje sahiplerine ödülleri verildi. Yarışmada birinciliği İTÜ'den katılan Nizam Onur Sönmez başkanlığındaki ekip kazandı. Birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye de 5 bin TL ödül verildi.

Yarışmada seçici kurul başkanlığını İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ozan Önder Özener yaptı. Jüri üyeleri ise Doç. Dr. Işıl Uçman Altınışık, Doç. Dr. Yenal Akgün, Yüksek Mimar Alper Derinboğaz, Denizli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Seval Gebeş, Dr. Öğr. Ü. Görkem Gülhan, Dr. Öğr. Üyesi Halit Coza oldu.