Bilindiği üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan market alışverişlerinde plastik poşetlerin 25 kuruşa satılmasına 1 Ocak’tan itibaren başlandı. Naylon poşet kullanımını minimize etmek ve çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla uygulama devreye girdi ancak, vatandaşın büyük kısmı bu durumu hoş karşılamadı. Kimi tepkisini el arabasını markete sokarak, ya da başka bir markete ait poşeti cebinden çıkararak dahası bir vatandaş eşeğiyle markete gelip heybesine aldığı ürünleri koyarak tepkilerini gündeme taşıdı. Her gün konuyla ilgili ülkenin dört bir tarafından paralı naylon poşet tepkisi özellikle sosyal medyada gündem olmaya devam ediyor. Vatandaşın büyük kısmı alışveriş sonrası poşete para vermek istemese de bu durumu anlatmak kasiyerlere kalınca ortaya farklı bir tepki daha çıktı.

Kasiyerlerde ‘Yeter artık! Tüm tepkilerini vatandaş bize gösteriyor. Biz ne yapalım, kanunu biz mi çıkarttık. Poşeti biz mi paralı yaptık? İnsanlar bazen tepkilerini o kadar artırıyor ve bize yönlendiriyor ki, korkuyoruz artık olası büyük bir tartışmadan. Bizim suçumuz yok ’ diyerek gün içinde yaşadıkları sıkıntıları dışa vurdu.

Özellikle zincir marketlerde çalışan kasiyerler,  vatandaşların kendilerine yönelttiği tepkiyi  azaltmak için tek yapabildikleri şeyin marketin görülebilir birçok köşesine  poşetin ücretli olduğunu hatırlatan yazılar asmak olduğunu söyledi. Ancak şuan için bu tedbirinde çokta işe yaramadığını dile getirdiler.