“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı tarih olan 23 Nisan 1920 tarihi, Cumhuriyetimizin olmazsa olmazı konumundaki demokrasimizin de temellerinin atıldığı tarihtir. Esaret altına alınmak istenen bir milletin, milli egemenliğe giden yolda gösterdiği; birlik, beraberlik, azim ve kararlılık, eşine az rastlanır bir örnek olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımayan Milletimizin tam bağımsızlık yolunda ilerleyişinin ilanı olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki kurtuluş mücadelemizde bir dönüm noktası, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasına giden yolda ise ilk adım olmuştur.

“Aziz milletimizi ortak değerler ve ortak bir payda etrafında buluşturan, milli egemenliğin tesis edilmesinde ve Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli görevler üstlenmiş olan Gazi Meclisimiz, milletimizin her zaman en büyük güçlükler karşısında dahi kendi iradesi ve gücüyle, bu zorluklara karşı koyabileceğinin her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesidir. Tam bağımsızlığımızın ve ulusal egemenliğimizin sarsılmaz ifadesi olan yüce meclisimizin açılış gününün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ile birlikte tüm dünya çocuklarına bir bayram olarak armağan edilmiş olması, aynı zamanda huzur ve güvenden hareketle tüm dünyaya Türk Milleti olarak verdiğimiz cihanşümul bir mesajımızdır. Tüm dünyada huzuru tesis etmek istiyorsak bunu ancak çocuklarımızı insan hak ve özgürlüklerine saygılı, hoşgörülü, okuyan, araştıran, sorgulayan, çağın teknolojik gelişimlerini takip eden, dünyayı daha da güzelleştirecek fikirler üretebilen bireyler olarak yetiştirerek başarabiliriz”

“Çocuklarımızın edindikleri bilgi, birikim ve yüreklerinde taşıdıkları umutları ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir. Çocuklarımızın bu umutlarını güçlü tutmalarında, milli ve manevi değerlerine bağlı, vizyon sahibi bireyler olarak yetiştirilmelerinde hepimize önemli görevler düşmektedir. Bu sorumluluk aynı zamanda vatanımızı kanı ve canı pahasına koruyan kahraman ecdadımıza, şehitlerimize ve gazilerimize birer minnet borcumuzdur.  Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Gazi Meclisimizin tüm kahraman üyelerini ve Milli Mücadelenin kazanılmasında canlarını ortaya koyan kahraman ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu güzel güne anlam katan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve tüm Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum”