PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Toplumların tarihteki yerleri, yetiştirdikleri bireylerin eserleri ve etkisi ile ilişkilendirilebilir. Köklü bir geçmişe sahip olan Yüce Türk milleti, sayısız bilim insanı, fikir adamı ve lider yetiştirebilen büyük uluslar içerisinde yer almıştır. İşte, milletimizin yetiştirdiği büyük önderlerden biri de her zaman ilham kaynağımızı oluşturabilen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’tür.

O, askeri, siyasi ve toplumsal liderlik kimliklerinin yanı sıra kültüre ve bilimin her alanına değer vermesiyle dünya çapında kendisinden söz ettirebilmiş müstesna bir karakterdir. Ulu Önder, hiçbir zaman umutsuzluğa boyun eğmeyerek; cesaret, kararlılık ve zafer yolunda kadın, erkek, genç, ihtiyar demeksizin attığımız iman dolu emin adımlara öncülük etmiştir.

“Beni görmek demek, behemahal, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir” sözü ise O’nun fikri ve hissi duruşunu net bir şekilde ifade etmektedir. En büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet bırakan Atatürk’ün bu mirasını onur ve gururla yaşatıp ilimle daha da yükseklere çıkarmak, elbette Türk gençliğinin en büyük sorumluluklarındandır. Söz konusu ivmeyi sürdürme noktasında bizler de eğitim, bilim, sanayi ve teknoloji gibi birçok alanda meşale olmayı sürdürecek; Devletimizin geleceğini yarınlara taşıma noktasında durmaksızın çaba göstereceğiz.

CHP’li Kepez Belediye Başkanı Tutuklandı CHP’li Kepez Belediye Başkanı Tutuklandı

Bu duygu ve düşüncelerle, hayatında milleti için çok büyük başarılara imza atan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Aziz Atatürk, ruhun şad olsun!”