Yirmi farklı ülkeden gelen 75 yabancı öğretim üyesi ve idari üniversite personelinin yer aldığı açılış toplantısına Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Osman Çiftçi ve PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar ile PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Çelikel ve Prof. Dr. Hacer Simay Karaalp Orhan çalışanları ile PAÜ akademisyenleri katıldı.

Toplantı, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın yaptığı karşılama konuşmasının ardından PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar’ın Pamukkale Üniversitesini ve Denizli’yi tanıtan sunumu ile devam etti.

Pamukkale Üniversitesi ve PAÜ Hastanelerinin tanıtım filmlerinin izlenmesinin ardından, konuşmasında Pamukkale Üniversitesinin sağlık turizmine verilen öneme değinen Doç. Dr. Zeha Yakar, yakın zamanda hizmete açılacak olan PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile yurt içi ve yurt dışından hastalara sağlık hizmeti verileceğini belirtti. Her yıl PAÜ’nün dünyanın farklı ülkeleri ile gerçekleştirdiği ikili anlaşmaların bu yıl 956 ikili anlaşmaya ulaştığını belirten Doç. Dr. Yakar, bu rakamların yükselişte olmasının PAÜ’nün uluslararası bir üniversite olma yolunda hızla ilerlediğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Sunumun ardından açılış toplantısı Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın, tüm yabancı misafirlere hediye takdiminde bulunması ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Toplantının ardından program, PAÜ Merkez Yemekhane Binası Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen öğle yemeği ile devam etti. Öğle yemeğinin ardından PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fuaye Alanı’nda yabancı katılımcılar PAÜ öğrencilerine kendi üniversitelerini tanıtarak öğrencilerin sorularını yanıtladılar. Günün sonunda ise Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve eşi Derya Bağ ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar, yabancı misafirlerin katılımı ile Merkez Yemekhane Binası’ndaki Turuncu Salon’da gerçekleştirilen akşam yemeği ile Uluslararası Hafta’nın ilk günü tamamlandı. Yemekte, Pamukkale Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu’nun sergilediği zeybek gösterisi katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Arnavutluk, Cezayir, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya, Letonya, Litvanya, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Ukrayna, Hırvatistan, gibi yirmi bir ülkeden yaklaşık 80 katılımcının bulunduğu, bu yıl PAÜ’de dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Hafta; PAÜ ULİK tarafından hazırlanan yerleşke içi ve Denizli genelinde yapılacak teknik ve turistik ziyaretler ve sosyal aktiviteler eşliğinde devam edecek.