Eğitim Fakültesi Fuaye Alanı’nda, Resim-İş Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlileri Yüksel Hancıoğlu ve Serdal Yerli danışmanlığında açılan sergide, 1. ve 3. sınıflardan 39 öğrencinin “tükenmez kalem desen ve karışık teknik” 42 çalışması sergilendi. Sergi açılışına Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bilge Can ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Efe Akbulut başta olmak üzere çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Serginin açılışında konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bilge Can, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 80. yılı dolayısıyla bu anlamlı serginin açılışında toplandık. Cumhuriyetimizi korumak, ülkemizi yarınlara taşımak bizim görevimiz. Serginin hazırlanmasında emeği geçen akademisyenlere ve öğrencilere hazırladıkları çalışmalardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Açılışın ardından Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Efe Akbulut, serginin düzenlenmesinde emeği geçen sergi danışmanı öğretim görevlilerine teşekkür belgesi takdim etti.

Öğr. Görevlisi Yüksel Hancıoğlu bu yıl açılan serginin geçen yıldan daha kapsamlı olduğuna işaret ederek, “Öğr. Gör. Serdal Yerli’nin yaptığı Atatürk portresini çiçeklerle süsleyerek, çocukluğumuzun 10 Kasım Atatürk köşesini oluşturduk. Sergide yer alan tükenmez kalem desen çalışmaları çok uzun sürelerde hazırlanıp hata kabul etmeyen çalışmalardır. Öğrencilerimi gösterdikleri titizlik ve sabırlarından dolayı kutluyorum” diye ifade etti.

Öğr. Görevlisi Serdal Yerli ise, “1. sınıf öğrencilerimizin, eğitim hayatlarının başında, bir sergilerinin olmasını istedik. Serginin konusunun Mustafa Kemal Atatürk olmasının verdiği coşkuyla, öğrencilerimiz sabahlara kadar çalıştılar. Nihayetinde çok kısa bir sürede sonuçlarından çok memnun olduğumuz eserler ortaya çıktı. Mustafa Kemal Atatürk karma resim sergimiz 1 hafta boyunca Eğitim Fakültesi Fuaye Alanı’nda açık kalacak, sonrasında da halka açık bir yere taşıyacağız” diye ifade etti.