Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, okul çevrelerinde eş zamanlı denetim yaptı. Okul çevrelerinin güvenliği ve uyuşturucu madde satışının engellenmesine yönelik düzenlenen uygulamada, Hacıkaplanlar Mahallesi’ndeki Hürriyet Ortaokulu ve Karşıyaka Mahallesi’ndeki Hacı Yılmaz-Emine Urhan Ortaokulu’nun çevrelerinde denetimler yapıldı.

Karşıyaka Mahallesi’nde yapılan uygulamada, özel eğitimli narkotik köpeği “Çako” da yer aldı. Denetimler esnasında yoldan geçen şüpheli araçlar durdurularak didik didik arandı. Durdurulan şahıslar, Genel Bilgi Toplama(GBT) sorgulamasına tabi tutuldu. Trafiğe uygunsuz araçlara ise trafik ekipleri tarafından cezai işlem uygulandı.

TİYATRO GİBİ İZLEDİLER

Okul önünde Polisin gerçekleştirdiği denetimler esnasında teneffüse çıkan öğrenciler, tel örgülere akın etti. Teneffüsü bir kenara bırakan öğrenciler, araçları durdurarak arama yapan polis ekiplerini ilgiyle izledi. Özel eğitimli narkotik köpeği “Çako” ise öğrencilerin ilgi odağı oldu.