Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Bizler, tarihte daima hür yaşamış ve esarete asla boyun eğmemiş bir milletin torunları olarak, zorlu mücadelelerin üstesinden bir ve beraber olmanın gücüyle ‘Türk Millet’i olmayı başarmış bir toplumuz. Bizleri Türk, milletimizi de ‘Türk Milleti’ yapan atalarımızdan bizlere yadigâr bu ortak değeri, nesilden nesile taşımanın, bugünlere getirmenin onuru ile bu değeri yarınlarda yaşatmanın gayesi içinde de durmadan ve yılmadan çalışmaktayız.

İstiklal ve istikbaline kastedenlere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’ndan galip çıkan, kazandığı zaferle emsalsiz bir kahramanlık destanı yazarak adını tarihin altın sayfalarına yazdırmış Türk Milleti; 29 Ekim 1923’te, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve beraberlik içinde milletçe kurmuştur.

95. yılını kutladığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Cumhuriyet, demokratik bir ülkenin bozulmaz simgesidir. Cumhuriyet fazilettir, erdemdir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’’ sözünden hareketle Pamukkale Üniversitesi Ailesi olarak; daima bu bilinç ve gaye içinde, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, bu toprakları canları pahasına kazanmış vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayretiyle, aklın ve bilimin ışığında, ülke olarak çağdaş medeniyetler seviyesine erişmemizde daima katkı sağlayacak gençlerimizi yetiştirmeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin ilanının yeni yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.