Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın "Kimse sahipsiz kalmayacak" sloganıyla başlattığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşların kişisel bakımları ile yaşadıkları evin temizlik ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor. Bakım hizmetlerinin yanında evde sağlık hizmeti de veren Merkez, yine Denizli'de ikamet eden yaşlı, yatağa bağımlı, engelli hastalar, kronik rahatsızlığı yüzünden yürüyemeyen vatandaşların; tanısı konulmuş sağlık sorunlarının ev ortamında planlanan tedavisinin takibi ve uygulamasını yapıyor. Hasta vatandaşların acil durumları dışındaki sağlık problemleri için Denizli Büyükşehir Belediyesinin sağlık ekipleri tarafından koruyucu ve iyileştirici tedavi hizmetleri de ücretsiz olarak veriliyor.

Ambulanslar ile ücretsiz nakil hizmeti

Denizli Büyükşehir Belediyesi bunların yanında yatağa bağımlı, engelli  hastalar, kronik rahatsızlığı yüzünden yürüyemeyen sedye ile taşınması gereken hastaların evden sağlık kuruluşlarına, sağlık kuruluşlarından evine ya da sağlık kuruluşlarından diğer bir sağlık kuruluşlarına naklini de randevu sistemine göre tam donanımlı hasta nakil ambulansı ile gerçekleştiriyor. Denizli Büyükşehir Belediyesinin sağlık ekipleri tarafından ön incelemesi yapılan söz konusu hastaların nakil hizmetinden yararlanıp yararlanamayacağına ise hekimler tarafından karar verilerek uygun görülen hastalara nakil hizmeti ücretsiz olarak sağlanıyor.  Şartları taşıyıp söz konusu hizmetlerden faydalanmak isteyen vatandaşların ise Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin 377 20 12 numaralı telefonundan randevu almaları gerekiyor.

Başkan Osman Zolan'dan hemşehrilerine çağrı:

"Nerede muhtaç insanımız varsa bizlere ulaştırın"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin sadece kent merkezinde değil tüm ilçelerde hizmet verdiğini vurguladı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin evde bakım ve sağlık ordusunun Denizlililerin hizmetinde olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Bir gün hepimiz bu dünyaya veda edeceğiz. Ancak bir insanımız son nefesini verirken 'nereden geldim bu dünyaya, keşke gelemeseydim' diye veda ederse; karnı aç, acılar içinde veda ederse bunun tek sorumlusu benim. Bugün Denizlimizde aç yatan varsa sorumlusu benim. Acı çekene, derdi olana benim ulaşmam lazım. Nerede muhtaç insanımız varsa bizlere ulaştırın" dedi.

"Aylardır kapısı çalınmayan vatandaşlarımız var"

Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi ile bugüne kadar yalnız yaşayan binlerce Denizlilinin kişisel bakımlarını yaparak, sağlık hizmeti verdiklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: "Uzun süredir banyo yapamayan insanlarımız var. Yatalak, engelli, aylardır kapısı çalınmayan vatandaşlarımız var. Yatarken sırtı yara olmuş yaşlılarımız var. Onlara özel hasta yatağı alıyoruz. Kişisel bakımları ile sağlık hizmeti veriyoruz, pansumanlarını gerçekleştiriyoruz. Bünyemizde 8 ambulansımız var, sağlık personelimiz var. İhtiyacı bulunan vatandaşlarımızın hasta nakil işlemlerini ücretsiz gerçekleştiriyoruz. Bir şehir demek sadece binalar, yollar, parklar demek değil. Bunun yanında gönüller de yapmak gerekiyor. İnsanımızın dertleriyle dertlenmemiz gerekiyor. Bir insanımızın dahi derdini hafifletiyorsak ne mutlu bize."