AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Bayramın ikinci gününde Çameli, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde partilileri ve hemşehrileriyle buluşup, bayramlaştı. Milletvekili Şahin Tin’in ilçe ziyaretlerine il başkan yardımcısı Bayram Ali Çoban, ilçe yönetim kurulu üyesi Mustafa Tin ile ilçe koordinatörü ve il yönetim kurulu üyeleri Engin Boyacı ve Tayyip Yolcu eşlik etti.

Bayramlaşma törenlerinde konuşan Milletvekili Şahin Tin; “Bir bayram vesilesiyle daha hemşehrilerimiz ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da bayramın özünü ve ruhunu büyük bir heyecanla yaşıyoruz. Teşkilatımız ve vatandaşlarımız ile bayramlaşıyoruz. Bizler kadim bir medeniyete sahibiz. Birliğimizi ve kardeşliğimizi her daim muhafaza edeceğiz. Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerimiz her anlamda kendini aşmış, tarihi derinliği olan köklü ilçelerimizdir. Bölgenin evladı olmaktan dolayı ayrıca gururlu olduğumu belirtmek isterim”  dedi.

“DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

“Mutluluklar ve sevinçler paylaşıldıkça artar, acılar ve sıkıntılar ise paylaşıldıkça azalır” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Sadece bölgemiz insanının değil, Denizli’mizde ve coğrafyamızda yaşayan tüm kardeşlerimizin bayramını yürekten kutluyorum. Rabbim milletimizi her türlü zorluklardan, sıkıntılardan ve felaketlerden muhafaza eylesin. Bu bayramı biraz buruk yaşıyoruz. Bilindiği gibi önce Acıpayam’da daha sonra da Bozkurt ve Çardak ilçelerimizde bir deprem afetiyle karşı karşıya kaldık. Özellikle Acıpayam ilçemizde yaşanan depremde birçok köyümüzde evlerimiz hasar gördü. Çok şükür her hangi bir can kaybımız olmadı. Depremin ardından hemen bölgeye intikal ederek, vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık. Onların öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması noktasında hassas bir çalışma yürüttük. Gerek iaşelerinin karşılanması, çadırların kurulması ve ardından konteynır evlere depremzede vatandaşlarımızın yerleştirilmesi gibi hususlarda çalışmalarımızı titizlikle yürüttük. Halen hak sahipliği konusu başta olmak üzere resmi sürecin dikkatle yürütülmesi hususunu da yakından takip ediyoruz. Gerek Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, AFAD ve Kızılay’ımız başta olmak üzere Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerimiz ve kısacası Devletimizin tüm ilgili birimleri elindeki tüm imkânlarını seferber ederek depremzede vatandaşlarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

“MUHALEFET ŞOV YAPMANIN DERDİNDE”

“Kimse halkımızı kışkırtmanın derdinde olmasın” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Hiçbir zaman bu ve benzeri afetleri siyaset malzemesi yapmadık, yapılmasını da asla doğru bulmadık. Hele hele yapılanlara dair işleyen süreçle ilgili doğru bilgi sahibi olmadan çıkıp şov yapılmasını da asla tasvip etmedik, etmeyiz de... Kimse deprem bölgelerine gelip gerçekleri görmeden ve doğruları bilmeden şov yapmanın ve milletimizi kışkırtmanın derdinde olmasın. Bizler bu yalan sözleri söyleyenlerden yapıcı yaklaşımlarda bulunup, milletimizi doğru ifadelerle bilgilendirmelerini beklerdik, ancak muhalefet yine şov yapmanın derdinde. Deprem bölgeleri yaraların sarılacağı yerlerdir, şov yapılacak yerler değildir. Bu anlamda muhalefete çağrım, depremzede vatandaşlarımızı yalan yanlış bilgileriniz ile kandırmayın. Vatandaşlarımız bölgede devletimizin yaptıklarını görüyor ve biliyor. Depremzede vatandaşlarımızın üzerinden şov yapmayı bırakın ve yaraları sarma gayretinde olun. Devletimizin, hükümetimizin önünde engel olarak durmayın. Depremzede vatandaşlarımıza destek olmak gibi hakikaten samimi bir niyetiniz var ise sadece yapılanlara yol açın, yalan sözlerle çığırtkanlık yapmayın.” dedi.

“HAK SAHİPLİĞİ SORUNU AŞILACAK”

“Hak sahipliklerinin belirlenmesi sürecinde elbette sıkıntılar yaşanıyor ve süreç uzuyor” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Depremde hasar gören ev sayımız çok, ancak deprem sigortası olan yani DASK’ı olan 24 adet evimiz var. Ya da bir evin oturduğu arsanın, mülkiyet durumu nedeniyle birden çok hak sahibi var. Yine hasar tespit tutanaklarına itiraz eden ve yeniden inceleme talep eden vatandaşlarımız var. Bu ve benzeri hususlar sebebiyle yaklaşık 2 binin üzerinde itiraz dilekçesi halen işlemde ve ilgili birimler tarafından gerekli çalışmalar ve incelemeler yapılmaktadır. Süreci hızlandırmak adına hak sahipliği konusunu daha kolay bir şekilde nasıl çözebileceğimize ilişkin yol haritamızı belirledik. Depremzede vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Ekim ayında Meclis açılır açılmaz bölgemiz ile ilgili özel bir kanuni düzenleme yaparak bu sorunu da aşacağız. Bu hususta gerekli olan teknik ve alt hazırlık çalışmaları ilgili bakanlarımızın talimatıyla bakanlık yetkilileri nezdinde yürütülmektedir. Hiçbir vatandaşımız mağduriyet yaşamadan hep birlikte bu sorunun üstesinden geleceğiz” dedi.

“EVLERİN YAPILMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

“Bizler milletimiz için en iyisini yapmanın gayretindeyiz ve vatandaşlarımıza doğruları anlatmakla mükellefiz” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Bizim yalanla dolanla işimiz olmaz. Bu güne kadar her ne söz verdiysek yerine getirdik. İnşallah bahsettiğimiz resmi prosedürler tamamlandıktan 6 ay sonra gerekli olan evlerin yapımını da tamamlayacağız. Bu konuyla ilgili açıklamayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Bozkurt ilçemizde düzenlediği basın toplantısında bizzat açıkladı. Bu arada Acıpayam merkezde oturmak isteyen depremzedelerimiz için Acıpayam’da var olan 168 konutun depremzedelerin emrine verilmesi konusunda net karar verildi. Yine bununla birlikte yıkılan evinin yerine ev yapmak isteyenlere de gerekli olan 101 bin TL’lik nakit desteğinin verilmesi konusunda da çalışmalar belli bir noktaya geldi, süreç devam ediyor. Ne Bozkurt’ta, ne Çardak’ta ne de Acıpayam ilçemizde depremzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. Her zaman onların yanında olmaya yaralarını sarmaya gerekli olan her türlü desteği vermeye ve çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” dedi.