AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mazot ve gübre destek ödemelerinin üreticilerin hesaplarına Cuma günü itibariyle kimlik numaralarının son hanesine göre aktarılmaya başlandığı müjdesini verdi.

“ÜRETİCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Milletvekili Şahin Tin; “Tarımsal faaliyetler ülkemizin yüzünü ağartan önemli sektörlerimizin başında gelmektedir. Bu alanda emek veren ve geçimini temin eden insan sayısının fazla olmasıyla birlikte, ülkemizin ihtiyaçlarına cevap veren farklı bir yapısı da bulunmaktadır. Tarım, Denizli’miz açısından da son derece önemlidir. Hızla gelişen, büyüyen ve çeşitlilik bakımından da adından söz ettiren sektörün ana paydaşı olan üreticilerimizin her zaman yanında olmaya gayret ediyoruz. Türkiye genelinde 2018 yılı mazot ve gübre destekleme ödemeleri bugün itibariyle başladı. Türkiye genelinde 2018 yılına ait mazot ve gübre desteklemeleri çerçevesinde 2 milyon 126 bin 986 çiftçimize, 2 milyar 872 milyon 197 bin 508 TL ödeme yapılacak” dedi.

DENİZLİ’YE 41 MİLYON LİRALIK DESTEK

Mazot ve gübre desteklemelerinde Denizli’deki üreticilerinde hak ettiği payı aldığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Denizli’mizde üreticilerimizin faaliyetini sürdürdüğü 2 milyon 214 bin 243 dekar alan için 32 milyon 845 bin 679 TL mazot desteği, yine 8 milyon 723 bin 111 TL gübre desteği ödemesini gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda sadece Denizli ilimizde bulunan toplamda 45 bin 725 çiftçimize, 41 milyon 568 bin 790 TL ödeme gerçekleştirmiş olacağız. Şimdiden bu destekleme ödemesinin üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

ÖDEMELER KİMLİK NUMARASININ SON HANESİNE GÖRE

Üreticilerin hesaplarına aktarılacak olan desteklemelerin kimlik numarasının son hanesine göre yapılacağını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Üreticilerimiz bugün itibariyle kimlik numaralarının son hanesine göre mazot ve gübre destekleme ödemelerini banka hesaplarında görecekler. Öncelikle kimlik numarasının son hanesi 8 olan çiftçilerimize bugün yani Cuma günü saat 18.00 itibariyle ödemeler yapılmaya başlanıyor. Yine kimlik numarasının son hanesi 4 ve 6 olan çiftçilerimize 1 Mart 2019 itibariyle ödemeler yapılmış olacak. Son olarak yine kimlik numarasının son hanesi 0 ile 2 olan üreticilerimize ise 8 Mart 2019 tarihinde destekleme ödemeleri yapılacak” dedi.