Sarayköy’de düzenlenen törene; Vali Hasan Karahan, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Sarayköy İlçe Müftüsü Ahmet Dilek ve vatandaşlar katıldı.

Vali Karahan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, kısa bir sürede bitirilen Sarayköy Mollaahmetzadeler (Ağalar) Camii’nin ve Müftülük Binası'nın hizmete açılmasından mutluluk duyduğunu söyleyerek; “Bu aziz ve mübarek günde Kıblemizi doğrulttuk Allah yolumuzu şaşırtmasın, yanlış yollara yöneltmesin. Kıble yanlışsa camiyi yıkar yeniden yaparız ama adamın yolu yanlışsa onu düzeltmek zor oluyor. Onun için Allah hepimizi ıslah etsin Allah hepimizi doğru yollara, hayırlı yollara, Allah kendine iyi bir ümmet olacak yollara yöneltsin. Bu güzel günde böylesine güzel bir eseri kısa bir zamanda, hizmete açmanın verdiği gururla hepinizi selamlıyorum. Emeği geçenlere; başta İlçe Müftümüze, Kaymakamımıza, İlçe Belediye Başkanımıza ve diğer hayırseverlerimize, Derneğimize, çorbada tuzu bulunan tüm hemşerilerimize, komşularımıza, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Güzel bir eser ortaya çıkmış. Sarayköy’ ün çehresine bir güzellik daha katılmış. İnşallah yollar da tamamlanınca daha da güzel olacak. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Karahan, Sarayköy Kaymakamı Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İl Müftüsü Mehmet Aşık ve Sarayköy İlçe Müftüsü Ahmet Dilek tarafından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.

Vali Hasan Karahan açılışların ardından Sarayköy 24 Mayıs İlkokulu’nu ve Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek bilgi aldı.

Sarayköy Müftülük Sitesinin mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfına ait olup; 252 m2 temel üzerine 5 katlı olarak yapılmıştır. İçerisinde Müftülük dairesi, bir adet Kur'an Kursu, 5 adet lojman, 3 adet misafirhane ve 2 adet toplantı salonu bulunmaktadır.

Mollaahmetzadeler Camii’nin ise mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olup; 945 m2 ibadet alanı, 4 minaresi, 18 metre çapında kubbesi bulunmaktadır.