Cumhuriyetimizin Kurucusu  Büyük Önder Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 87’nci yıldönümü nedeniyle  yazılı bir açıklama yapan MHP’li Garip, “Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak sonraki nesillere özgür ve bağımsız bir ülke bırakıp, Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Denizli’ye gelişinin 87. Yıldönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle  anıyoruz” dedi.

4 Şubat 1931 tarihinde, Cumhuriyetimizin kurucusu ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, zorlu mücadeleler ve eşsiz kahramanlıklarla kazanılan istiklalin sevincini halkla paylaşmak üzere Denizli’yi de ziyaret ettiğini  belirten Garip,  “Denizli, Büyük Atatürk’ü; üretimin tüketimi karşılayamadığı, küçük bir Anadolu Kasabası görünümünde karşılamıştır. Yurdumuzda başlayan yükselme hamlesinin ilk dönemlerinde Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği hedefle, muasır medeniyetler düzeyine ulaşmak adına, heyecan ve coşku ile çalışan Denizli halkı, bu ziyaret ile büyük moral kazanmış ve bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarında büyük bir ivme yakalamıştır” diye ifade etti.

Garip, açıklamasında  “Bu vesileyle, bizlere daha müreffeh bir ülke ve daha gelişmiş bir toplum oluşturma vizyonu sunan, birlik ve beraberliğimizin timsali, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.