Ekonomide yaşanan sıkıntılara girmeyeceğim. Malumunuz sıkıntı büyük. 

Okullar açıldı. Bir çok aile zor durumda.  8.sınıf bir öğrencinin yardımcı ders kitapları 1000 TL’nin üzerinde tutuyor. Günlük yol ve yemek yarası eklendiğinde çocuklarımıza devletin okulunda eğitim aldırmak oldukça zorlaştı. Bir de bu çocuklardın kıyafet ve diğer giderleri var daha..

İdealist öğretmen ve okul müdürleri üzerine alınmasın; Yardımcı ders kitaplarını satan kitap evleri masa üstü bilgisayar, diz üstü bilgisayar ve televizyon gibi hediyeleri yardırıyor (muş). Bir kitapevi sahibi ile görüştüm; “İnanılmaz bir çark kurulmuş, çocuklarımızın aileleri resmen soyuluyor” diyor.

Sınıf öğretmeninin doğum günü diye, “Altın alalım, diz üstü bilgisayar alalım” diyen sınıf anneleri de bu çirkin sisteme yağ sürüyor.

Yukarıda kısaca anlatmaya çalıştığım konuya kimse yabancı değil. On binlerce aile her şeyin farkında ama kimse ses çıkarmıyor, kimse itiraz etmiyor.

Gelelim başlıktaki çağrıma;

Bilindiği gibi 65 yaş üstü insanlarımıza toplu taşıma bedelsiz. Sayın Denizli Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, öyle bir karar alın ki; Türkiye’ye örnek olun. Öğrencileri bedelsiz taşıyın, toplu taşımada ekonomik olarak büyük zarar edin. Yapacağım çağrıyı olumlu değerlendirirseniz böyle bir zarara can kurban.

Gelin otobüsleri hafta içi öğrencilere bedelsiz yapın. Yaşlılarımızın değil, asıl çocuklarımızın böyle bir desteğe ihtiyacı var. Aileler zor durumda, çocuklarımız zor durumda. Hiç olmazsa toplu taşıma giderinden kurtulsunlar.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu konu gündeme gelirse oy birliğiyle karar alacağını ve otobüsleri öğrencilerin hizmetine bedelsiz vereceklerine inanıyoruz.

Öğrencilerimiz ve aileleri bu konuyu gerek sosyal medya da gerek başka platformlarda gündemde tutmalıdır. Belki de bu talebimize olumlu yanıt gelir.

 Bu arada, benim de öğrenci çocuğum var, ev ile okul yakın olduğu için toplu taşıma kullanmıyor.  Ama bizim bir tane değil, on binlerce çocuğumuz var. Öyle değil mi?.