Dedeman Hotel’de düzenlenen Sivil Toplum Günleri’ne; Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, İlçe Kaymakamları,  İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkan Yardımcısı Ali Gökay, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli İl  Dernekler Müdürü Sefa Altıntaş, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, Denizli, Muğla, Aydın ve Uşak illerinden aralarında Valilikler, Belediye Başkanlıkları, Kalkınma Ajansları, merkezi yönetimlerinin il temsilcileri, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı 100’e yakın temsilci katıldı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından bilgilendirme oturumu gerçekleştirildi. Daha sonra düzenlenen panelin ardından program atölye çalışmaları ve STK temsilcileri ile gerçekleştirilen oturum ile devam etti. Programın ikinci gününde Atölye çalışmaları sonuçlarının sunumu, yol haritasının sunumu, soru cevap ve değerlendirme ile program sona erdi.

Kamu-STK İş Birliği Projesi kapsamında hayata geçirilen faaliyetlerden biri olan ve Türkiye’nin 20 pilot ilinde düzenlenecek olan Sivil Toplum Günleri İlimizde de düzenlendi. İki gün süren eğitim, atölye çalışması ve STK Galerisi etkinliklerinin yer aldığı bu organizasyonun temel amacı; yerel ve merkezi düzeyde Sivil Toplum Kuruluşları ile Kamu Kurumları arasındaki iletişimin güçlendirilmesidir.

Sivil Toplum Kuruluşları ve kamu sektörü temsilcilerinin görüş alışverişinde bulunmasına, birbirlerinin çalışma dinamiklerini anlamasına, yerel düzeyde ileriye dönük etkileşimlerde istifade edilebilecek verimli işbirliği yolları ve iletişim kanalları geliştirmeye yönelik bir platform olarak tasarlanan Sivil Toplum Günlerinde, katılımcılar atölye çalışmaları aracılığıyla STK’ların sorumlulukları ve yardım toplama; işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik çözüm önerileri ve proje ortaklığı geliştirme; STK’ların sorunları ve ihtiyaçları ile kamu ve STK’lar arası iletişim ve diyalog konularında bölgelerine özel bir çalışma gerçekleştirip, yol haritası ortaya koydular.