1200 Evler Mahallesi’nde yapımı devam eden ve Merkezefendi Belediye Meclisi’nin aldığı kararla ‘Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ adı verilen yürüyüş ve bisiklet yolu ile park alanlarının bulunduğu projede, çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, çalışmaları yerinde inceleyerek görevlilerden bilgi aldı.  

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak 1200 Evler Mahallesi’nde ‘Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ adına yaptırdığımız yürüyüş ve bisiklet yolu ile park alanlarının bulunduğu projemiz için arkadaşlarımız çalışmalarını son sürat devam ettiriyor. İncelememizi yaptık. En kısa süre içerisinde hizmete almış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun” diye ifade etti.

Aybüke Yalçın kimdir?

Aybüke Yalçın 1994 tarihinde dünyaya geldi. Aslen Çorum Osmancıklı olan Yalçın, 2016 Ekim'de Batman'ın Kozluk ilçesine atandı. Atamasının yapıldığı gün mutluluğunu sosyal medya hesabından, ‘Öğretmen oldum ben’ sözleriyle paylaşmıştı. Müzikoloji bölümünde yüksek lisansa başlayan Yalçın, Haziran ayında Batman'da teröristlerin hain saldırısı sonucu hayatını kaybetti.