Denizli Çardak Havalimanında taksi sıkıntısı artık krize dönüştü.  Peki ne oldu da sorun bu boyutlara taşındı? Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Çardak Havalimanı’nda Pamukkale Taksiciler Kooperatifi’ne bağlı taksilerin sözleşme hükümlerine aykırı şekilde dolmuş taksicilik yaptıklarını tespit ederek, her yılbaşında yenilediği sözleşmeyi Eylül Ayı’nda feshetmişti. Dolayısıyla taksiler terminal önüne kadar yolcu bırakabiliyor ama havalimanına inen yerli ve yabancı yolcuyu alamıyordu. Alan taksilere de cezalar yağdı. Mecburiyet nedeniyle taksiciler, havaalanı nizamiye kapısının önüne çıktı, yolcularda 500 metre terminal önünden nizamiye önüne kadar yürümek zorunda bırakıldı. Terminal önündeki otobüse binmek istemeyip taksiden faydalanmak isteyenler bir nevi cezalandırılır hale geldi. Öyle ki, kış ortamının soğukluğu, yağışlı havası da eklenince engellisi, yaşlısı, çocukları ve tüm yolculara bu yol eziyet olarak yürütüldü.

ARTIK TAKSİ YOK

STK’ların Denizlili vatandaşlar ve turistlerin isyanına rağmen yaşanan sıkıntı çözüm yerine daha da çıkmaza girdi. Denizli’den yolcularını terminal önüne bıraktıktan sonra havaalanı giriş kapısı önünde park yapıp yolcularını bekleyen taksilere dün ‘Park yeri olmadığı’ gerekçesiyle cezalar yağdı. Taksiler de mecburiyetten Denizli’ye döndü. Hal böyle olunca da taksiler Denizli’den yolcularını havaalanı terminal önüne bıraktıktan sonra yolcu almaksızın Denizli’ye dönmek zorunda bırakıldı.

VATANDAŞI MAĞDUR ETTİLER

Pamukkale Taksiciler Kooperatifi Müdürü Arif Mergen, taksi esnafının yaşadığı mağduriyetten çok vatandaşı mağdur ettiklerini belirterek şunları söyledi, “Denizli halkımıza yıllardır kooperatif olarak en iyi hizmeti sunmaktayız. Yolcularımız ücret anlamında da sıkıntı yaşamaması için onlardan gelen taleplere olumlu cevap verdik ve ortak taksi kullanımı noktasında da hizmetimizi sunduk. Ancak gelinen noktada özellikle toplu ulaşımı sağlayan firmanın şikayetleri sonucu geldiğimiz sıkıntının boyutu böyle. Artık havaalanı giriş kapısı önünden de yolcu alamayacağız. Çünkü dün itibariyle nizamiye kapı girişi önüde durak olmadığı gerekçesiyle biz taksilere cezalar kesildi. Yolcularımızı beklemek için park yapmamız durumunda cezaların kesilmeye devam edeceği söylendi. Hal böyle olunca da orada bekleme şansızım kalmadı. Asıl ceza taksiye binmek isteyen vatandaşa kesilmiş oldu. Şubat ayında mahkememiz var. İnşallah orada bu soruna bir çözüm bulunacak. Denizli halkımıza hizmetimiz devam edecek. O güne kadar ise havaalanına gelen yolcumuzu alamayacağız” dedi.