Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlilerince tarihi eser kaçakçılığı suçunun Denizli’de işlenmesini engellemek, kültürel mirasımızın yasadışı yollarla ülke dışına çıkarılmasını önlemek amacıyla görevli ekiplerce çalışmalar yapıldı. Kaçak yollarla Denizli’ye getirilerek yüksek meblağlarla satışı yapılmak istenilen kültür varlığı tarihi eserleri satmak isteyen şüpheli bir şahıs tespit edilerek yakalandı. Gerçekleştirilen yakalama faaliyeti neticesinde yapılan aramalarda 141 adet sikke ve 31 adet obje olmak üzere toplam 172 adet tarihi eser ele geçirildi.

Müze Müdürlüğünce yapılan tespitler sonucu ele geçirilen kültür varlığı tarihi eser sikke ve objelerin M.Ö. 6 yy., Pers, Hellenistik, İslami, Bizans, Grek, Roma dönemine ait olduğu, eserlerin bronz ve gümüş cinsinde olduğu tespit edildi. Üzerinde tanrı, tanrıça ve Roma İmparatorluğuna ait büst, Zeus’un sağ elinde kartal, dört ışınlı yıldız figürlü sikkelerin bulunduğu ve bu sikkelerin M.Ö. 6 yy. döneme ait olup tarihte basılan ilk sikkelerden olduğu, ayrıca Denizli Müze Müdürlüğü’nde bu döneme ait sikke bulunmadığı ve bu sikkelerin ilk kez bulunduğu yönünde bilgiler edinildi.

Haç, Kuş Figürü, Ok ucu şeklinde olan objelerin tarihi eser olduğu üzerlerinde beş yuvarlak içinde değişik motiflerin bulunduğu, kanatları kapalı vaziyette kuş figürü, ok ucu, kemer tokası şeklinde tarihi eserler olduğu tespit edildi. El konulan 172 adet tarihi eser ve sikkelerin Müze Müdürlüğünde korunması gerekli kültür varlığı orjinal eser olduğu ve etütlük nitelikte eserlerin ilerde araştırmalarda kullanılması için Müze Müdürlüğünde saklanması gerektiği belirtildi. Yakalanan 1 şüpheli şahıs hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan işlem yapıldı.