Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale ve Honaz ilçelerindeki Kocadere, Eldenizli, Küçükdere, Irlıganlı, Yeniköy, Pınarkent, Akkale, Korucuk, Dereçiftlik, Kocabaş ve Gürlek mahallelerinde üreticilerin ihtiyacı olan basınçlı sulama sistemine geçiş için 4 milyon liralık yatırıma imza atıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Devlet Su İşleri ve Bereket Sulama Birliği arasında tarımsal sulamada basınçlı boru sistemine geçiş protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen protokol törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DSİ 212. Şube Müdürü Muhittin Püskül, Bereket Sulama Birliği Başkanı Hasan Yılmaz ve çiftçiler katıldı. Hasan Yılmaz, basınçlı sulama sistemiyle, su kullanımını yüzde 40 ila yüzde 60 oranlarında azaltacaklarına ifade ederek, "Hem verimli çalışacağız, hem de daha fazla üreteceğiz. Projemize verdiği destekten dolayı, birliğimiz adına Başkan Zolan'a şükranlarımızı sunarım” diye konuştu. Muhittin Püskül ise, proje ile yaklaşık yüzde 50 oranında su tasarrufunun sağlanacağını söyleyerek, "Yüzde 25 oranında da gelir artışı elde edilecektir. Çiftçilerimize, yöremize hayırlı uğurlu olsun” diye ifade etti.

Başkan Zolan su kullanımına dikkat çekti

Başkan Zolan, projenin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Su sonsuz değil. Su dünyanın en değerli madenidir. Türkiye'de son 44 yılda en kurak yıl 2017’ydi. Suyumuzu dikkatli kullanmamız lazım ve gelecek nesillere de su bırakmamız gerekmektedir. Toprağımızı da çok iyi kullanmak ve salma suyu dediğimiz sulama sisteminden öte damlama sulama, basınçlı sulamaya geçmemiz gerekiyor. Çok su, çok verim anlamına gelmiyor. Çok su, toprağın çoraklaşması demektir. İçindeki minerallerin, tuzların yukarı çıkarak, toprağın verimsiz hale gelmesi demektir. Topraklarımızı da en verimli şekilde tutmamız ve gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor"  dedi.

4 Milyon Liralık Destek

Basınçlı sulama sistemine geçiş için Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman destek olacaklarının müjdesini veren Başkan Zolan, “Bereket Sulama Birliği Başkanı Hasan Bey’e, DSİ Genel Müdürümüze, Bölge Müdürümüze ve Şube Müdürümüze teşekkür etmek istiyorum. Birliğimizin proje için kanuni olarak vermesi gereken yüzde 10'luk katkıyı, yani 4 milyon lirayı, ovamıza, birliğimize ve siz değerli çiftçilerimize destek anlamında biz sağlayacağız. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bol ürün, bol kazanç olur, gelecek nesillerde bu arazilerimizi kullanmaya, sulu tarıma devam ederler" diye ifade etti.