AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şahin Tin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu’nun almış olduğu karara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“TEŞHİS VE TEDAVİ SÜREÇLERİNİ HIZLANDIRDIK”

AK Parti hükümetlerinin göreve geldiği ilk günden beri özellikle sağlık alanında köklü değişimlere imza attığını ve vatandaşlara büyük kolaylıklar sağladığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye 2002 yılından buyana her alanda olduğu gibi özellikle sağlık alanında da devrim niteliğinde düzenlemeler yaptı ve değişimlere sahne oldu. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi ayrımları ortadan kaldırarak herkese eşit sağlık hizmeti sunmanın gayretinde olduk. İlaç kuyruklarını ortadan kaldırıp tüm hastaların her eczaneden ilacı temin etmesinin önünü açtık. Kısacası Sağlık’ta milletimize engel teşkil eden, önünü tıkayan tüm taşları bir bir ortadan kaldırıp tedavi süreçlerini kolaylaştırarak her bireye verdiğimiz değeri açıkça ortaya koyduk. Türkiye’de 2001 yılından buyana hangi alanda olursa olsun artık sorun üreten değil meselelere çözüm üreten bir iktidar var” dedi.

“ALTERNATİF İLAÇLARA ERİŞİM İMKÂNI SUNDUK ”

Sigortalıların tedavi süreçlerinde eşdeğer ilaçlara ulaşımının kolaylaştırılmış olmasının insana ve insan sağlığına verdikleri önemin bir göstergesi olduğunu özellikle vurgulayan Milletvekili Şahin Tin; “Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu’nun aldığı bu son kararla vatandaşlarımızın tedavide ilaca ulaşımın yanı sıra alternatif ilaçlara ulaşımı da kolay hale getiriyoruz. Alınan karar gereği 62 adet ilaç, bedeli ödenecek ilaçlar listesine dahil edildi. Ödeme listesine alınan bu ilaçlar sayesinde sigortalılarımızın tedavilerinde alternatifler ve erişim kolaylığı sağlamış oluyoruz. Özellikle anti bakteriyel ilaçlar, kalp rahatsızlıklarında kullanılan ilaçlar, vitamin destek grupları, KOAH, HIV, Parkinson, Alzheimer, solunum yolu hastalıkları ve ülser gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ilaçların bedeli devletimiz tarafından ödenecek. Bu karar sonrası son güncel eklenen ilaçlarda dahil edildiğinde bedeli ödenen yurtiçi ilaç sayımız toplamda 8 bin 467’ye ulaşmış oluyor. Bu rakamda gösteriyor ki, hastalığın teşhis sürecinde olduğu gibi tedavinin de her aşamasında tüm imkânlar seferber edilerek, alternatif çözümlerin yolu açılmış oluyor” dedi.

“KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETMENİN GAYRETİNDEYİZ”

Türkiye’nin sağlık güvence sisteminin birçok gelişmiş ülkeden daha iyi noktalara ulaştığını dile getiren Milletvekili Şahin Tin; “AK Parti olarak kimse ilaca ulaşmakta zorlanıyorum, ilaca ulaşamıyorum desin istemiyoruz. Bu konularda kalıcı çözümler üretmenin gayretindeyiz. Bilindiği gibi SMA Tip-1 tedavisinde kullanılan ilaçlar hali hazırda SGK ödeme kapsamında. Ancak SMA Tip-2 ve Tip-3 tedavisi gören hastalar ise bu imkândan tam manasıyla faydalanamıyordu. Sağlık Bakanlığımızın aldığı karar gereği artık bireysel hasta başvuruları da işleme alınmaya başlandı. Tip-2 ve Tip-3 tedavisi gören hastalarımızın ihtiyacı olan ilaçlar da artık en kısa sürede temin edilerek hasta yakınlarımıza ulaştırılmış olacak. Bu hususta da gerekli olan adımlar atılmış, ilgili bakanlıklar çalışmalarını yürütmektedir. Bu vesileyle sağlık alanında emek veren tüm sağlık çalışanlarımızı gayretli çalışmaları ve fedakârlıkları sebebiyle tebrik ediyor, her birini ayrı ayrı selamlıyorum. Kullanılan her ilacın hastalarımıza şifa olması dileğiyle tüm vatandaşlarımıza sağlıklı bir yaşam temenni ediyorum” dedi.