Saime Aslan Anaokulu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve öğretmenler katıldı. 2017 yılı Mart ayında planlamasına başlanılan ve rehberlik öğretmenlerinin gayretleriyle uygulama yönergesi oluşturulan ve veli eğitimine odaklanarak yapılan çalışma; teknoloji kullanımı ile ilgili farkındalık düzeyini artırmayı, veli ve öğrencilerin teknoloji kullanımı konusunda doğru yönlendirilmelerini amaçlandı.

Vali Karahan eğitimin beşikten mezara kadar devam eden bir süreç olduğunu belirterek; “Günümüzde çocuklarımız okullardan arda kalan vakitlerinde maalesef sosyal hayatlarının büyük bir bölümünü teknolojiye bağımlı olarak geçirmektedir. Bu konu tüm toplumumuzun sorunudur. Teknoloji kullanımı ile ilgili farkındalık düzeyini artırmayı, veli ve öğrencilerin teknoloji kullanımı konusunda doğru yönlendirilmelerini sağlamak amacıyla da Milli Eğitim Müdürlüğü’müz bu çalışmayı başlatmıştır. Tabi ki bu sadece okulların çalışmasıyla gerçekleşemez bu konuda ailelere de büyük görev düşmektedir. Bu projenin amacı da aileleri de bu sürece dahil etmektir. Velilerimize de eğitim vererek, onları bilinçlendirerek çocuklarımızın sağlıklı gelişimi ve teknoloji bağımlılığına karşı etkili bir mücadele verilmesi planlanmıştır. Pilot okullarımızda yapılan çalışmaların sonucu bu konuda olumlu neticeler alındığını göstermektedir. Ayrıca medya kuruluşlarımızın da teknoloji bağımlılığını azaltma yönünde bilinçli yayınlar yaparak bu konuda toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamalıdır. Bu çalışma güzel ve örnek bir çalışmadır. Emeği geçen herkesi kutlarım” diye konuştu.

Toplantı sonrası Vali Karahan sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Okul Müdürü ve öğretmenleri ile görüşerek okul hakkında bilgi aldı.Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında; öğrencilerin okuldan arta kalan zamanlarını etkili ve verimli geçirmelerini sağlamak için Halk Eğitimler nezdinde spor ve sanat kursları açılarak kurslara katılan öğrenciler kayıt altına alınmış ve aylık raporlar çıkarılmıştır. Bunun yanında teknoloji bağımlılığını önlemek ve teknolojinin bilinçli kullanımını sağlamak amacıyla okullarda hem öğrencilere hem de velilere yönelik çalışma başlatmak için ilimiz genelinde 2 anaokulu, 2 ilkokul ve 2 ortaokul şeklinde olmak üzere 6 pilot okul belirlendi. Bu okullarda veli ve öğrencilere yönelik anket yapıldı ve bu anketle teknoloji kullanım sıklığı ölçülerek Ankete verilen cevaplara göre risk grubu veli ve öğrencileri tespit ederek öntest ortalama puanlarını belirlendi. Bireysel ve grup olarak psikoeğitim çalışması yapıldıktan sonra  tekrar sontest yapıldı.  Öntest ve son test ortalama puanları arasında “8” puanlık bir azalma görünce tüm il geneline uygulamanın yapılması için çalışma başlatıldı. Ortalama puanlarda meydana gelen azalma teknoloji kullanımı sıklığının azaldığını, dolayısıyla yapılan çalışmanın etkililiğini göstermiştir.