Ev sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber TOKİ’den geldi. Toplu Konut İdaresi, Denizli dahil 32 ilde 5 bin 439 konutu açık satışa çıkardı. Projelere göre farklılık gösteren konutların fiyatları 80 bin liradan, taksitleri ise 343 liradan başlıyor. Haberi duyan çoğunluğu Denizli’den olmak üzere binlerce kişi aynı anda TOKİ’nin resmi sitesine girerek bilgi almaya çalıştı. Ancak yoğunluk nedeniyle vatandaşlar TOKİ’nin sitesine girse de duyuru ve satışlar kısmında konutlarla bilgilere ulaşamadı. Ayrıca TOKİ’nin çağrı merkezi numarası olan 4448654 telefon hattı adeta kilitlendi. Bilgi almak isteyenler dakikalarca süren uzun kuyruklara girdi.

KONUTLARIN YARISI DENİZLİ’DE

Uzun zamandır ev hayali kuran birçok Denizlilinin takip ettiği Merkezefendi İlçesindeki 2 etapta birçok bloktan oluşan daireleri TOKİ satışa sundu. 2 yıldır inşaatı süren Denizli Merkezefendi İlçesi Kayaköy (Bozburun) Mahallesinde 1. etapta bin 108 daire ve 26 iş yeri, 2. etapta 1173 daire ve 50 iş yeri satışta. Toplamda ise 2 bin 281 daire ve 76 iş yeri satışa çıktı. Hem dar gelir gurubu hem de orta gelir gurubuna göre 2+1 ve 3+1 daireler 15 bin liradan başlayacak olan peşinatla satılacak. Ancak başvuru sonrası kura usulü şanslı aileler belirlenecek. Başvuru tarihi ise 5 Mart’ta başlayacak ve 22 Mart’ta son bulacak. Kuralar ise 10 ile 11 Nisan’da çekilecek.

EV SAHİBİ OLMANIN KOŞULLARI
Başvuru yapacak vatandaşların hiç konut sahibi olmaması, daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olmaları şartı aranıyor. Ayrıca, 18 yaşını doldurması gerekiyor. Konutların satışları niteliklerine ve bulunduğu illere göre yüzde 10, yüzde 20 ve yüzde 25 peşinat bedeli ile 120 ve 240 ay vade seçenekleri ile gerçekleştirilecek.