SİVAS (İGFA) - Moderatörlüğünü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Yılmaz’ın yaptığı “Turizmde Kariyer Söyleşileri” başlıklı video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen yayına Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldı. Programda Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç da katıldı.

Salgından sonra her alanda olduğu gibi turizmde de yeni anlayışların ortaya çıkacağını ve bu yeniliklere ayak uydurmak için Avrupa Birliği ve İskandinav ülkelerinin belediye birlikleriyle yaptıkları toplantılara değinen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “ Biz hemen yeni turizm master planımızı yaptık. Çalıştayda dediler ki; artık doğa-doğallık, yerel-yerellik, deneyimleme, kanyon ve karavan turizmi çok daha önemli hale geldi. Salgından sonra toprağını, suyunu, havasını koruyan, küresel ısınmayı ve karbondioksit salınımını azaltacak yeni bir dünya geliyor. Şimdiden bu başlıklar üzerine kendimizi kodlamamız gerektiğini gördük. Yeşil ekonomi, bilgi ekonomisi ve gastronomi dediğimiz şeyin artık daha da stratejik olduğunu, gıda güvenliğinin önemini ve akıllı gıdaya dair çalışmalar yapılması gerektiğini gördük. Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmemiz çok önemliydi ama bugün başka şeyler söylememiz gerek” dedi.

    

Gaziantep’in yaratıcı şehirler ağına girdiğini anımsatan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, “Türkiye’den dâhil olan ilk şehir.  Darısı diğer şehirlerimizin de başına. Üniversitemizin Turizm Fakültesi'nde gastronomi alanında önemli şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sizleri akademisyenlerimizle ve öğrencilerimizle bir araya getirmek için bu programı düzenledik. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.