1.derece deprem bölgesinde olan Denizli’de 17 Eylül’de başlayan depremler fazlasıyla hissedildi. Merkez üssü Çal’ın Karapınar Mahallesi olan ve en büyüğü 4.2 olarak açıklanan depremler sonrası uzmanlardan da ürkütücü açıklamalar gelmeye devam ediyor.

SARSINTILAR DEPREMCİK SAĞANAĞI OLARAK SÜRÜYOR”

17 Eylül tarihinden itibaren 40’dan fazla artçı sarsıntının olduğu Denizli için son açıklama Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan geldi. Ercan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Denizli-Çal-Karapınar'da 18.09.2021 02.45'de 6,4 km odak derinliğinde, M4 büyüklüğünde bir küçük deprem oldu. Sarsıntılar depremcik sağanağı olarak sürüyor. En çok M5,5-6 büyüklüğünde bir depremle sonuçlanması şaşırtıcı olmaz. Arkası bir hafta içinde kesilebilir de. Sağlam ev” ifadelerini yer verdi. Türkiye’de uzun süredir deprem olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Ercan, “Bir yerler geriliyor. Sağlam yerde, sağlam evde oturunuz” diyerek uyarıda bulundu.

Denizli’nin Çal İlçesine bağlı Karapınar Mahallesi’nde meydana gelen deprem sağanağı deprem uzmanlarının da gündemine girdi. Jeofizik Yüksek Mühendisi, Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Denizli’de 6 büyüklüğünde deprem meydana gelebileceğini söyledi ve ‘Sağlam yerde, sağlam evde oturunuz’ uyarısında bulundu.