Bu yıl da silah arkadaşları şehit Hüseyin Kuş’u unutmadı ve ülkenin dört bir yanından kahraman arkadaşları için Sarayköy’de bir araya geldi. Şehidin mezarını ve baba evini ziyaret için o dönemde üsteğmen olan bölük komutanı ve şuanda Jandarma Kriminal Daire Başkanı görevindeki Mustafa Mercan, Şırnak Silopi eski Alay Komutanı emekli Albay Yasin Şahin, emekli Albay Ferhat Konyalı ve 75 silah arkadaşı eşleri ile birlikte Sarayköy’de buluştu.  Şehit babası Osman Kuş, göz yaşları içinde ziyaretçilerini karşıladı. Şehit Hüseyin Kuş’un komutanları ve silah arkadaşları Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş tarafından Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde ağırlandı.

22 YILLIK VEFA BELGESEL OLUYOR

Sarayköylü Şehir Hüseyin Kuş’un silah arkadaşlarını ağırlamaktan duyduğu onuru dile getiren Belediye Başkanı Özbaş, “30 Aralık 1996 tarihinde Hüseyin Kuş kardeşimiz şahadet mertebesine ulaştı. Şehidimizin mevlidi ve mezar ziyareti için yurdun dört bir köşesinden siz değerli silah arkadaşları kar-kış demeden 22 yıldır buraya geliyorsunuz. Böylesi bir vefa örneğini gelecek nesillere aktarmakta bizim görevimiz. Sarayköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak bu güzel birlikteliği tüm gelecek nesillere, Sarayköy tarihine ve şanlı tarihimize ekleyeceğimiz bir belgesel haline getireceğiz” dedi. 

“VATANIMIZ İÇİN CANIMIZ FEDA”

Şehit Hüseyin Kuş’un o dönemde bölük komutanı olan Jandarma Kriminal Daire Başkanı Mustafa Mercan, “22 yıl önce Hüseyinimizi  saat 10:15 gibi mevziden aldık. 22 yıl önce bugün şahadet mertebesine uğurladık. Bir çınarını Osman babaya veremedim ama o gün bugündür evlatları olarak yanına gelmeye çalışıyoruz. Acılarının milyonda birini paylaşmaya çalışıyoruz. 22 yıldır sürekli bu organizasyon devam ediyor ve edecek. Çünkü şehitlerimiz ailelerini ve vatanı bize emanet etti. İnşallah bizde şehit oluruz. Ailemizi ve vatanımızı bizden sonrakilere devredebiliriz” diye konuştu.

O ANLARI ANLATI

Sakarya’dan gelen Barış Çopan çatışma sırasında alanda olduğunu belirterek, “ Ben askerdeyken sağlıkçıydım Hüseyin Kuş’un çatışmada yaralandığını duyduk yanına geçtik. Sürüne sürüne olabildiğince hızlı gittik ama yetişemedik. Elimizden geleni yaptık ama şehidimizi kurtaramadık. O an çok kötü hissettik kendimizi. Şehidimizin mevlidine 22 yıldan bu yana geliyoruz. Sonuna kadar da geleceğiz” dedi.

Şehidin arkadaşları kahraman şehit Hüseyin Kuş’u şehitlikteki mezarında ziyaret ederek dua etti