Toplantıda konuşan İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık, TDV’nin yardımsever milletimizin, 145 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine kurban etlerini ulaştırdığını söyleyerek, “İslam âleminin umudu ve ümidi necip milletimizdir. Bizler bin yıl İslam’a bayraktarlık yapmış bir ecdadın bize miras bıraktığı misyonun varisleriyiz. Gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizle yakınlaşmamıza, gönüllerinizi önceden olduğu gibi bugün de bağlayacak, sevgi ve muhabbetin oluşmasına vesile olacak muhteşem ibadette yerimizi almalıyız” dedi. Palabıyık, TDV 2019 vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 890 TL, yurtdışında ise 725 TL olarak belirlendiğini söyledi.


TDV’nın 44 yıldır sosyal ve hayri hizmetlerinin yanında 1993 yılından beri vekâletle kurban organizasyonu yaptığını dile getiren İl Müftü Vekili Palabıyık, “Vakfımız, 44 yıldır yurt içinde ve yurt dışında hayırlı hizmetlere ve kıymetli çalışmalara vesile olmaktadır. 1993 yılında başlayan vekâletle kurban organizasyonumuz sayesinde milletimizin emanetleri hiçbir şaibeye fırsat vermeden, sorumluluk bilinciyle yerine getirilmekte ve her geçen yıl artarak devam etmektedir. Başkanlığımız ve vakfımızın çalışmalarında din görevlilerimize önemli görevler düşmektedir. İhtiyaç sahiplerine ulaşmak ve onlarla aramızda gönül köprüleri kurmak için vakfımızın yaptığı organizasyonlara desteklerimizi artırmalıyız.” dedi.

TDV’nın hazırladığı sinevizyon gösterimi sonrasında konuşan Başkanlık Vaizi Ahmet Ünal, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla geçen yılki vekâletle kurban organizasyonu kapsamında, 2018 yılında TDV’na 430 bin 8 hisse kurbanı, yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 287 merkezde, yurt dışında 143 ülkenin 436 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevliler nezaretinde kesilerek ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını söyledi.

TDV olarak bu yıl vekâlet yoluyla kurban organizasyonuna ptt ve anlaşmalı bankalar üzerinden müracaatın son günü 9 Ağustos, Müftülüklere müracaatın son günü ise 10 Ağustos’ta sona ereceğinin altını çizen Ünal, “Kampanyamız 10 Ağustos’ta sona erecektir. bağış yapmak isteyenlerin vatandaşlarımız, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabilecekleri gibi il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekâlet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirebilir” diye konuştu.