Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2017 Değerlendirme toplantısı düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yanı sıra, Genel Sekreter Mustafa Ünal, Belediye Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Genel Sekreter yardımcıları Mustafa Gökoğlan, Ali Aydın,  Aytaç Turgut ve daire başkanları ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

2017 yatırım yılı oldu

2017 yılının Denizli için yatırımların hızlı bir şekilde gerçekleştiği ve birçok dev projenin hayata geçtiğini vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “2017 yılı bizim için muhteşem oldu, yatırımlarımız coştu, milletimizin hizmetinde gece gündüz demeden tüm mesai arkadaşlarımla çalıştık. Yatırımlarımız harcamalarımızın temel unsuru olmuştur. Bu toplam giderin yüzde 59.37’sini oluşturmaktadır.  Türkiye’de belediyeler ortalama yüzde 30-35 civarındadır. Yüzde 40’ı geçen birkaç belediye vardır. Bütçelerde yüzde 70 oranlarına çok iyi yüzde 80’lere mükemmel denir. Bizim oranlarımız ortada, rakamlar yalan söylemez. DESKİ olarak da toplam giderimizin yüzde 61.11’lık kısmı yatırımlarımız oluşturmuştur Bütçemiz çok şükür, başarı ve güzelliklerle gerçekleşmiştir” dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2017 yılında 12 toplantı 41 birleşim gerçekleştirdiğine dikkat çeken Başkan Zolan, “Tüm siyasi partilerimizin Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine çok teşekkür ederim. Şehrin menfaati adına pek çok konuda oy birliği ile karar alarak, halkımıza en iyi şekilde hizmet için işbirliği içinde çalıştık” diye konuştu

“Kendi ikbalimizi değil, şehrin geleceğini düşündük”

2017 yılında kentin en önemli gündeminin altyapı ve ulaşım olduğunu ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “2017 yılında da yoğun bir şekilde altyapı çalışmalarımıza hız verdik. Altyapı çalışmalarını yapmak zorundaydık, Denizli’nin altyapısı 60-70 yıl önce yapıldığı için mevcut durumu görmezden gelemezdik.  İçme suyu hatları delik deşik, kanalizasyon hatları yetersiz, yağmur suyu şebekesi olmayan şehirde altyapıyı yapmak zorundaydık.  Biz bu durumu bile bile görmezden gelseydik, millete, kendimize Hakka hesap veremezdik. Biz kendi ikbalimizi değil, şehrin geleceğini düşündük.  Şehrin çekirdek altyapısının yanına 2017 yılında Fatih, Deliklitaş, Cumhuriyet, İncilipınar, Akkonak, Karaman, Merkezefendi, Muratdede ve İlbadı mahallerinde altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Sadece merkezde değil ilçelerimizde de çalışmalarımızı yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Büyükşehir olduğumuz günden bugüne toplam 3420 kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattını tamamladık. Geçmişte altyapısını yaptığımız hiçbir yeri yeniden kazmıyoruz” dedi. Ulus, Hüdai Oral, Fatih Caddesi gibi altyapısı biten caddelerin üst yapılarının tamamlanarak bambaşka bir güzelliğe kavuştuğunu belirten Başkan Zolan, “Altyapı bittikten sonra, üste ne yaparsan yakışır. Altyapı olmadan yapılacak her şey geçici olacaktır. O yüzden altyapısı biten noktalarda hızlı bir şekilde üst yapı çalışmalarımızı sürdürüyor ve neticelendiriyoruz. Üst yapılar tamamlandığında şehrimizde güzellikler ortaya çıkacak. 2018 Mayıs ayında inşallah olağanüstü bir şey olmazsa üst yapı çalışmalarımızı da tamamlayacağız” diye ifade etti.

“Üçgen şehrimizin kalbi”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin en önemli diğer gündeminin ulaşım olduğunu vurgularken, “Denizlimize çok sayıda yatırım gerçekleştirdik. Bazılarından bahsedelim; Çevre Yolu - Bozburun Köprülü Kavşağı, Zeybek Köprülü Kavşağı, Ankara Yolu Köprülü Kavşağını tamamladık. Sanayi Bağlantı Köprüsü, Hal Köprülü Kavşağı, Üçler Bölgesindeki yeni çevre yolu, İlbade – 29 Ekim Bulvarı arası 30 metrelik Yeni çevre yolumuz en kısa sürede inşallah tamamlanarak, hizmete alınacaktır. Şehrimizin kalbi Üçgen’de sürdürülen köprülü kavşak çalışmalarımız son sürat devam etmektedir. İzmir-Antalya güzergahını tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine verdik. Üçgen’de kimse ışıkta beklemeden yoluna devam edecek. Kimsenin ayağı, toza, çamura değmeyecek dedik. İlçelerimize 4 milyon m2 kilit parke taşı döşedik. 43 tane köprü yaptık. Trafik Yönetim Sistemimiz, bir çok ile ilham kaynağı ve örnek alınan bir çalışma olmuştur. Çamlık ve 15 Mayıs Katlı otopark inşaatlarımız devam ediyor ve şehrimizin pek çok noktasında yeni otoparklar inşa edeceğiz. Tır Garajının yapımı devam ediyor. Şehir merkezinde kamyon ve tır parklarına son vereceğiz. Asfalt şantiyesini tamamladık.  Belediye Otobüsü Bakım ve Depolama Sahamızı bitirdik” dedi.

Gelecek nesillere, yaşanılabilir Denizli

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yüzme havuzlarına çok büyük önem verdiklerini bu kapsamda İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nin hizmete açıldığını belirtti. Başkan Zolan, “Anafartalar ve Karahasanlı’daki yüzme havuzu inşaatımız tamamlandı, en kısa sürede hizmete alıyoruz. Acıpayam, Çivril, Honaz, Tavas’ta Kapalı Yüzme Havuzu inşaatlarımız devam ediyor. Hızlı bir şekilde yapımına devam ettiğimiz Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ni en kısa sürede hizmete açmayı planlıyoruz. Baklan Gençlik ve Kültür Merkezi açıldı. Yaşam ve Kültür Merkezi, Serinhisar Gençlik ve Kültür Merkezi, Hayri Dev Kültür Merkezi inşaatlarımız devam ediyor. Enerjiye büyük önem veriyoruz, güneş enerji santralleri, katı atıktan elektrik üretiyoruz, atık su arıtma tesislerimizle gelecek nesillere yaşanabilir Denizli bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tekke mahallemizde çalışmalarına devam ettiğimiz jeotermal enerji santralimiz kentimize büyük katkı sağlayacaktır. 25 yıl içerisinde 2 milyar liralık büyük bir gelir kazanacağız. Üçgen Çarşısı’nı yıkarak bölgeye nefes aldırdık, mal sahipleri hak ettiği değere ulaşacak” diye konuştu.

Çardak yolunda 15 bin ağaç

Sağlık, spor ve yeşil alan ve çevre hizmetlerinde de son derece başarılı olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Kişi başına 14m2 yeşil alan düşüyor. Bu Avrupa standartlarında 8 m2, herkesin evinin en fazla 200-250 metre uzağında bir parka sahip. 2004 yılında bu şehirde doğru dürüst gidilecek park yoktu. 2004’ten bugüne 1101 park yaptık. Denizli’de artık gidilecek pek çok yer var. Kefe yaylası baştan aşağı yenilendi, Çal Mesireliği hizmete açıldı. Çardak yolunda 15 bin ağaç diktik. Batman’da Denizli Parkı yaptık. Çivril’de meydan düzenlemesi yapıyoruz. Gümüşsu Şelalesi’nde çalışmalarımız devam ediyor. Pamukkale Kadı Deresi’nde peyzaj çalışmalarımız devam ediyor. Tarım alanında büyük desteklerimiz var. Sulama birliklerine 42 milyon liralık destek sağladık. Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’nı tamamladık. Tavas Katı Atık Bertaraf tesisimizin yapımına devam ediyoruz” dedi.

Sosyal projelerde de dur durak yok

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak restorasyon çalışmalarına da büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, “2017 yılı içerisinde Adil Beştaş Evi, Cezmi Ökten Evi, Bereketli Sarnıcı restorasyonunu tamamladık.  Yediler Türbesi, Buldan Tarakçı Evi ve Güney Hükümet Konağı restorasyonu devam ediyor. İlbadı Mezarlığı Açık Hava Türk Tarihi Müzesi olacak” dedi. Sosyal projelerin apayrı bir yeri olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “2017 yılında başlattığımız Evde Bakım ve Sağlık hizmetimizle, yardıma ihtiyacı olan, yaşlı, engelli, hasta, kimsesiz ve sahipsiz vatandaşlarımızın kişisel temizlik ve sağlık hizmetlerini yerine getiriyoruz. 2017 yılında gerçekleştirdiğimiz Kitap Fuarı gerçekten çok verimli geçti. Bu sene yine gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar 139 eseri Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları sayesinde gelecek nesillere aktardık. Sağlıklı Evlilik, Hamilelik okulları devam ediyor. Genç Denizli projesinde gençlerimiz pek çok alanda sanatsal ve kültürel eğitimlerini alıyor, tatbik ediyor. Türkiye’nin en büyük çocuk şenliğini yapıyoruz. Bu sene 10 bin vatandaşımızı Bursa ve Çanakkale’ye götürdük. Miryakefalon ve Kazıkbeli savaşları anma etkinliklerini gerçekleştirdik. 15 Mayıs Milli Mücadele Günü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü en iyi şekilde idrak ettik “ dedi

Pek çok alanda ödül

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak pek çok alanda ödüllendirildiklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Türk Dünyası Mühendisler Mimarlar Birliği Şehircilik Kategorisinde Uluslararası Mimar Sinan Proje Olimpiyatları Ödülünü aldık. Türk Dünyası Onur Madalyası bize takdim edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Akıllı Şehir Uygulamaları Ödülü, Trafik Yönetim Sistemi projemiz nedeniyle bize verildi. EMITT 2017’de En Etkin Organizasyon Ödülü ve Cam Festivali ile Yerel Proje Ödülüne layık görüldük. Derdimiz ödül almak değil, halkımızın bize inanması güvenmesidir. Bizlere her koşulda inanan destek veren, çalışmalarımıza sabreden halkımıza teşekkür ederim” diye sözlerini noktaladı.