Gazetecilerin ve yayınların günümüz şartlarında ayakta kalmasının imkansız hale geldiğinin altını çizen Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği (YENİMEDYADER) Başkanı Serkan Urgancı, “Ekonomik şartlar, görevi tarafsız bir şekilde kamuyu bilgilendirmek olan biz gazetecilerin çalışabilmesini olanaksız hâle getirdi.  Özellikle biz internet gazetecileri özlük haklarımıza ulaşamadığımız için çok daha zor ve belirsiz bir süreç içerisindeyiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) komisyonlardan geçen ve Genel Kurul’da yeniden görüşülmek üzere Ekim ayına ertelenen “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin, muğlak ifadeler barındıran gazeteci özgürlüğünü tehlikeye atan 29’ncu Maddesi'nin yeniden düzenlenerek çıkartılmasını bekliyoruz." diye konuştu.

“YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK”

2023 yılından itibaren yürürlüğe girmesi planlanan kanun ve olası getirileri hakkında da konuşan Serkan Urgancı, "Basın Kanunu'nun onaylanmasının ardından, internet gazetecilerinin resmi ilan hakkından yararlanabilmesi için çıkacak yönetmelik bizleri yakından ilgilendiriyor. Yönetmelikte yer alacak şartlara uygun yatırım ve düzenlemeleri yapmak bizleri zorlayacak fakat sonrasında internet gazetelerinin etik ve kurumsal bir yapıya ulaşacağını öngörüyoruz. Sonuç olarak 2023 yılından itibaren gazetecilikte, yazdığının arkasında durabilen ve tecrübeli gazetecilerden oluşan kadrolarıyla güçlü internet yayınların olacağı yeni bir dönem başlayacak." dedi.

“GÜVENİLİR HABER KAYNAĞI HER ZAMAN GAZETECİLER OLACAKTIR”

Emekli Promosyon Kampanyasına Özel Bankalar Da Dahil Oldu Emekli Promosyon Kampanyasına Özel Bankalar Da Dahil Oldu

Günümüzde habere ulaşmanın en hızlı ve yaygın yolunun internet gazeteleri olduğunu belirten Urgancı, "Sosyal medyanın kontrolden çıkmış vahşi baskısı altında, halkı doğru haberle buluşturmak için en kritik görevi, yine biz internet gazetecileri üstleniyoruz. Görünen o ki, sosyal medya enstrümanlarında doğruluğu teyit edilmemiş, asılsız bilgilerin yayılmasının önü durdurulamayacaktır. Bu dezenformasyon karşısında güvenilir haber kaynağı her zaman gazeteciler olacaktır. Tüm bu bilgiler ışığında yeniden değerlendirilmesini eklediğimiz Basın Kanunu'nun gazetecilerin ifade özgürlüğünü sekteye uğratmayacak şekilde çıkacağı inancıyla tüm meslektaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlarım” dedi.