İhalesi birçok kez ertelenen Aydın-Denizli Otoyolu Projesiyle ilgili ihale sonunda gerçekleşti. Otoban, yap-işlet-devret modeliyle inşa edilecek. Düzenlenen ihaleyle 2 konsorsiyum teklif sundu. Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarının tamamlanmasıyla İzmir-Antalya hattındaki 580 kilometrelik yolda  6- 7 saat süren seyahat, 440 kilometrelik otoyolla 3-3,5 saate inecek ve bu sayede iki turizm kentinin birbirine bağlanacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nde yapılan ihalede, Komisyon Başkanı ve Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tutaş, Aydın- Denizli Otoyolu Projesi’nin yap-işlet-devret (YİD) modeliyle gerçekleştirileceğini ifade etti. İhalesi yapılacak kesimin İzmir’den Antalya’ya kadar kesintisiz ulaşım sağlayacak otoyolun, 154 kilometrelik ikinci etabını kapsadığını belirten Tutaş, Aydın- Denizli Otoyolu ile sonraki etaplarda ihalesi yapılacak. Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarının tamamlanmasıyla İzmir-Antalya hattındaki 580 kilometrelik devlet yolunda 6- 7 saat süren seyahat, 440 kilometrelik otoyolla 3-3,5 saate inecek ve bu sayede iki turizm kentinin birbirine bağlanacak. Ege Bölgesi’ndeki turizm, tarım ve ticaret bölgelerine güvenli ve konforlu şekilde ulaşılacak. Söz konusu ihale için 4’ü yabancı, 13’ü yerli olmak üzere toplam 17 şirketin ihale dokümanı satın alarak başvuru yaptı. Yapılan ihalede iki konsorsiyum teklif verirken, ihale sonucu dokümanların ayrıntılı incelemesi sonrası Görevlendirme Komisyonu kararıyla resmiyet kazanacak.

İhaleye teklif veren firmalar şöyle:

– Powerchina International Group Limited, Powerchina Road Bridge Group Co. Ltd., Özgün İnşaat Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı

– Bergiz İnşaat AŞ. ve Arda Müh. San. ve Tic. AŞ. iş ortaklığı