Beklenen kar yağışına karşı tüm ekiplerini hazır halde tutan Denizli Büyükşehir Belediyesi, dün akşam saatlerinden itibaren kent merkezi işle birlikte tüm ilçelerde etkili olan kar yağışına karşı mücadele başlattı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri gece boyu yolları açık tutup vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için yoğun mesai harcadı. Pamukkale, Merkezefendi, Acıpayam, Bozkurt, Babadağ, Bekilli, Baklan, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Honaz, Güney, Sarayköy, Kale, Tavas ve Serinhisar ilçelerine bağlı mahallelerin özellikle yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışına karşı kar küreme, tuzlama ve temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Parklarda kar manzarası

Kar yağışıyla birlikte tüm şehir beyaza bürünürken, ortaya çıkan muhteşem manzaralar vatandaşları mest etti. Özellikle Denizli Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı Çamlık, İncilipınar, Adalet ve Servergazi Parkı başta olmak üzere şehrin birçok noktasındaki yeşil alanlara akın eden Denizlililer manzaranın tadını çıkartıp kar topu oynadı, kardan adam yaptı. Beyaz örtüde bol bol fotoğraf çeken vatandaşlar oluşan kartpostallık görüntüleri ölümsüzleştirdi.

Kar bereket demektir

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kar yağışı ile birlikte 19 ilçedeki tüm ekiplerin teyakkuza geçtiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın herhangi bir sorun yaşayıp mağdur olmamaları için yoğun bir şekilde karla mücadele ettik. Allah'ımın verdiği bu bereketi hiçbir zaman çile olarak görmüyoruz. Yeter ki kar yağsın. Biz tüm ekiplerimizle gece gündüz çalışarak yollarımızı açık tutmaya devam ederiz. Kar bereket demektir” dedi.